Apropå förra inlägget

Jag lyssnar noga längs skenorna i tunneln, men jag hör inga tåg. Inga konflikter finns i sikte. Kan det vara så att jag möjligen mognat? Eller har hon?


Man ska alltid tro det bästa tills motsatsen bevisas

Stötte på följande citat:

"Bli inte för optimistisk. Ljuset i tunneln kan visa sig vara ett tåg".


Själv ropar jag alltid hej innan jag har kommit över ån.

Godmorgon

Hade velat skriva något klokt här. Men kommer inte på något. Så jag får väl nöja mig med nåt korkat.

Som att så här ser jag alltid ut när jag vaknar på morgonen...

image14

eller så här...


image15

Krax

Det är smärtsamt att dela någon annans maktlöshet. Men alla kanske inte förstår det vackra i det. Att tillåta sig själv att ta emot. Att tillåta sig att se sig själv som tillräckligt utbyte.

Vi är rädda om varandra nu och det går bra.

Jag andas för två ikväll

Det finns de som stannar och de som ger sig av. Så har det alltid varit. Var och en får välja själv, men man måste välja medan det är tid och aldrig någonsin ge efter.

Nu behövde hon inte göra någonting annat än att sjunka in i sin egen värme. Hela världen var ett enda stort mjukt täcke som slöt sig kring en Mymla, och där utanför lämnades allt det andra.


(Sent i november av Tove Jansson)

Only want to burn with a fever that is real

- Vad är inte en kompromiss här i livet?
- Kärleken.
(Mer teatercitat åt folket!)

Välförtjänt myskväll med mig själv och sorglig sorglig film. Bra; så fick jag ur mig gråten som skockat sig. Jag kommer ihåg varenda detalj, utom när beslutet fattades. Jag kunde välja nej och jag kunde välja ja. Nätterna blir sannerligen kallare, men jag ångrar mig inte. Nu ska jag dricka rött te med jordgubbs och champagnesmak. Och skåla för att min blivande fru fortfarande har chansen att hitta mig. När kommer du? Jag tycker att det börjar bli dags nu.


The end

Att jag inte bara kunde nöja mig med att leva i lagomlandet. Somliga måste vara besvikna på mig. De förväntade sig mer av mig. Kanske även jag själv? Jo, jag hade väntat mig mer av mig själv. Men jag gav det tillvänjningstid och ändå ekade det av likgiltighet inombords. Jag har haft brist på ork att ta itu med saker, men det blev nödvändigt. Nu. Idag. Mitt sinne behöver utmaningar, min själ behöver väckas av mental attraktion.

Det ska vara en ek

Livet är en pinne, min alldeles egna pinne. Ibland är den lite obekväm, full av kvistar och lite för kort att sitta på. Men då kan man ändå njuta av utsikten. Ibland ramlar jag av, eller råkar såga av den. Yr upptäcker jag att jag sitter på marken med pinnen i handen. Värst är när jag inte ens kan hitta den. Då tittar jag upp och den sitter där, nöjd och glad där den alltid varit. Högt upp. Fulingen.


Varje stund på min pinne är precis som det är tänkt att vara. Oavsett vad jag tycker om det.


Shop til you drop

Jag har köpt en tröja. Den är så fin i sig, och jag blir fin i den.


...

Jag ger alltid för mycket.
Jag är en jubelidiot.

Att vara i varandet

Så konstigt att man kan vara stor och stark och flytta berg, och samtidigt vara den där lilla tussen som vill gömma sig under sängen och aldrig komma ut. Det finns minst hundra sätt att leva på, för de som vågar leva. Det går att vara jättelycklig och ledsen samtidigt. Simultankapacitet. Mitt liv går bra just nu. Önskar att Hennes också gjorde det. Fast jag kan ju inte leva åt henne. Om jag kunde, så skulle hon få vara så här glad. Jag ska tillverka en sån här gladbubbla och sätta på hennes huvud.

image14

Nice to be back

Vad är det som händer? Jag känner mig... jag känner mig... glad! Hade jag tappat mig själv så mycket att jag glömt bort hur det kändes?

Nattliga eskapader

Jag fick ett förtroende av stora mått ikväll. Bitarna föll på plats. Det var viktigt. Hon är viktig. Tack C.

Och sen Hon. Vi har fått en närvaro fylld av de ting, för vilka inga ord finns. Den känns stark och lätt. Kraften jag ger och den kraft jag får tar snabbt död på alla tvivel som annars brukar leta sig in. Jag är en smula överrumplad av kommunikationen, den är på en nivå jag inte upplevt på mycket länge. Kan jag ens beskriva det?


Sammanvuxna

Hon sitter inte ensam i ekan där ute på vågorna. Jag ror bredvid, för säkerhets skull. Blåser värme till hennes hjärta och beskyddar hennes själ. Hon sitter på ett oändligt hav av möjligheter medan verkligheten, den som inte låter sig styras, väntar på land. Och den som möter detta havsvidunder ställs enbart inför djävulska val. Det finns katastrofer men även insikter att finna. Att göra val i livet och stå för konsekvenserna. Att våga lita på den man är eller den man måste bli. Att våga lita på att livet ödmjukt tar emot en. Jag bjuder henne insikt i lugn. Att bara få vara. Närvara. Visa sig. Bara enkelhet, samhörighet och tillit.

Jävlapisshelveteskitfan

Så mycket för att det var kul att vara jag några timmar. Jag får inte bygga min borg. För att någon bestämt hur stor tomt jag ska vilja ha. FASTÄN det inte stämmer, FASTÄN jag hade nöjt mig med en pytteliten fläck, bara huset hade fått plats. I ren protest tänker jag bo kvar här i hela mitt liv, tills väggarna möglar. Jag ska låsa in mig och bli känd som den galna katt-tanten och hytta med näven åt alla som går förbi på gatan. Intet mindre.

!

Det känns bra att vara jag. Vilken tur.


Ett..två..tre..tio...

Som att snacka med en vägg. Vad är det för fel undrar mitt stilla sinne. People like that DO grow on trees. Kan somliga inte ens uttrycka sig? Elitisten i mig blir apoplektisk. Men jag får skylla mig själv, för jag låter bli att ta itu med det, inte ens när möjligheten serveras framför näsan. Jag är så jävla dum ibland.


Men det var kul att få använda ordet apoplektisk igen.


Koncentration blir kalas!

Jag hungrar efter tropiska färger i mitt liv. Jag djupandas och då blomstrar jag, det blir så jäkla bra när jag låter bli att loda efter rädslor. Jag har två mantran nu. Det är våga och släpp loss. Båda är förjävliga att jobba med, för ingetdera är bekvämt eller tryggt. Att knyta an på nytt utan bitterhet är på liv och död, men med öppna armar. Och det är skitsvårt att låta bli att le. Äntligen är det sol och isarna smälter!


Svammel för att slippa göra något vettigt av dagen

Tiderna kommer alltid att förändras. Här och nu kommer alltid att vara viktigare än där och då. Och om framtiden kan man aldrig veta. Därför borde man göra det man har lust med genast, inom den ram man kan. Skriver jag, som lever på alla ställen utom i ögonblicket men åtminstone eftersträvar det. Just nu har jag lust att dricka te och lyssna på min nya cd en gång till. Och se där! Det faller faktiskt inom min ram för vad som är möjligt.

Dagens insikt

Alla mina ex är så jävla fina. Jag väljer alltid rätt, även om det går fel ibland.

Nyvaken

Idag när jag släppte in mina två odjur fick jag celebert besök av en liten kattunge som kikade på mig med nyfikna ögon. Mer än så orkar jag inte skriva nu. Det är väldigt goda nyheter, för det innebär att jag inte går och bär på en massa skit inombords som måste ut så fort jag vaknar. Fan, jag skriver ju om kattungar!

Nu: somna om! Jag har långledigt. Om någon nu missat det...


Roligaste humorprogrammet jag sett på länge

Mia Skäringer och Klara Zimmergren: vill ni gifta er med mig?

image12

Time to catch up

Idag åt jag lunch med en del av mitt hjärta, hon som inte bor så långt bort. Jag är ganska bra på att babbla om allt som inte innefattar det förflutna. Jag tror att jag försöker göra starten mjuk. Jag kan göra det, för sen sitter jag där och känner och vet att hon ändå ser rakt in i mig. Uppfattar allt. Det finns ingenting jag kan göra eller säga för att undvika att svara ärligt på hennes frågor. Hon märker minsta nyans eller förändring i min röst, hon lyssnar till allt jag säger men framförallt till vad jag inte säger. Det finns ingen chans att väja undan. Och jag förstår att hon förstår.


Tredje inlägget klockan tre

Fokus återupprättat, musik är min räddning. Christel, Dixie Chicks och Jewel är vänner i galenskapen. Det känns som en skön tröst. Att man alltid kan bli galen. Jag har nog aldrig riktigt varit vid mina sinnes fulla bruk. Varför låtsas då? Jag slutar upp med det, nu på direkten. Jewel är mitt vittne.

Bring me that horizon.


Blandad känslokompott som stretar i alla riktningar

Trött. Nervös. Reserverad. Manisk. Hopplös. Förväntansfull. Stressad. Trygg. Bräcklig.

Ombytlig?

Det är valet. Det finns inga hinder. Bara valet. Att nöja sig eller inte. Och att vara mild mot sig själv.

Vaknat på fel sida eller snarare rätt?!

Jag är sur. Man ska inte samtala med folk under sin nivå. Jag är sannerligen inte skapt för att stå ut med några tröstpris.

Sinnesro av att städa.

image11

Lyckligt lottad kvinna

Mina föräldrar har också tröttnat på att jag inte har en egen bil. Så nyss kom min pappa förbi med farfars bil, som han inte längre kan köra. Jag fick den. Nybesiktigad, nyrenoverad, skattad och tankad!!! Den må vara näst intill antik, men den kommer vara min bebis så länge den nu orkar rulla. Visst sa jag att mina föräldrar är världsbäst? Så är det. Verkligen.

Mörka november innehåller sannerligen ljusglimtar

De få timmarna jag hade mellan sömn och arbete idag kändes för jäkla mörka, ledsamma och ensamma. Så ringde en av de finaste raringarna och erbjöd mig te med kvalitetsprat. I valet mellan att sanera mitt hem kontra umgås gjorde jag snabbt en prioritering och stöket lämnades i hast. Fröken Krass och fröken Bitter tog sig varsin chokladpralin och glömde sorger, trötthet och missmod under de sekunder som bitarna smälte. Mina viktigaste relationer är i konstant förändring och enbart till det bättre. Gränser tydliggörs, ömhet flödar och kärlek består. We all get by with a little help from our friends, som den krassa kvinnan sa. Sen åkte jag till jobbet med ett leende både på insidan och utsidan.

Rapport från tröttmössan

Livet på The Office har varit lite väl mycket och intensivt den senaste tiden. Jag ska försöka lära mig att säga nej till extrapengar när det går ut över ork och humör. Dagdrömmandet har jag bara hunnit med i gränslandet mellan sömn och vakenhet, och i bilen fram till E4:an. Väl uppe på E4:an är det däremot livsfarligt att drömma så det låter jag bli.

Om en natt är jag nio nätter ledig. Kvalitetstid.

Tanten är less på att vara utan egen bil

När jag fyller 30 så önskar jag mig fri färdtjänst.

Pga allmän nyfiken begäran om vad som pågår!

Jag kan köpa att somliga människor gillar att placera andra i fack. Men jag väljer faktiskt själv hur jag inte vill stämpla en etikett på somliga ting i MITT liv, utan hänsyn till att det inte faller alla i smaken. Tjejen på bilden heter Malin. Hon gör mig glad och får mig att må bra. Mer än så varken tänker eller vill jag definiera vår relation till varandra. Deal with it.

image10

Minds are at ease

Innan höll jag andan, men bestämde mig för att göra som snöflingorna och låta mig falla. Jag lyfte på luren och när vi pratades vid kändes du väldigt sympatisk. Jag landade mjukt.

Vem sa att det någonsin skulle vara enkelt?!

Jag tar det i viss mån som en komplimang att bli kallad komplicerad. Men när Någon väljer att definiera mitt liv och dessutom gör det offentligt, utan mitt godkännande. Då lägger jag i både bromsen och backen. Ge mig mer tid och färre sura kvinnor. Amen.

Come on last hopes, come on dreams, come on heal me....

Någon gång är sista mötet. Man vet som regel inte om det just då. Det är först efteråt det visar sig: att det var då, där, den gången, som blev den sista. Men det sista mötet har ännu inte skett. Det är bara gamla rädslor som besöker mig om natten. Kanske Allt är för mycket för mig. Kanske jag är för mycket för andra. För det är mellan raderna, som jag helst vill bli läst. Förstådd. För det jag aldrig har sagt, älskad just för den ologiska oåtkomligheten.

Nyss stod jag en stund vid ett fönster och tittade på snöflingornas dans. Det såg ut som om de inte visste om de skulle flyga uppåt eller tillåta sig att falla. De landade mjukt. De litade ödmjukt på att livet tog emot dem. Vi skapar vår tillvaro inom ramen för vårt öde. Allt är föränderligt och det är så förbannat vackert! Och trots att mitt vemod är alltmer sällsynt, är det nätter som denna som jag behöver tappa allt ve och bara behålla mod. Modet att tro att de jag håller nära ska förstå sig på min kärlek, för den är det enda jag har som verkligen är mitt.

Om jag måste falla, må det åtminstone vara från höga höjder. Det har jag alltid sagt.

Ljusnande tider

Så här års kan man ju alltid pröva på att vara tillfreds. En härlig känsla som inte beror på någon, förutom mig själv. Jag har det bra. Jag lever som jag vill och är nöjd med det just nu. Ibland ska man våga dra saker till sin spets. Det gör ont att bli besviken, det gör ont att få sina drömmar krossade. Det är svårt att tro på kärlek, oavsett om man är ensam eller härmar andra som inte är det. Men att våga drömma överhuvudtaget, våga hoppas på framtiden och se möjligheterna som kommer längs ens väg. Det är ändå det som är viktigt. Viktigast.

Utmaningen har landat

Jag har blivit utmanad att berätta sju sanningar om mig själv:

1. Som fattig student plankade jag på tunnelbanan och åkte fast. Ringde SL:s kundtjänst och frågade om jag fick delbetala. Snyftandes ljög jag friskt om att jag nyss fött tvillingar och det var så dyrt med blöjor. De avskrev hela bötern.

2. Folk brukar tycka att jag är förbannat envis, but they ain´t seen nothing of me yet.

3. Jag föddes med missbildad tungsträng, som gjorde att jag inte kunde sträcka ut tungan utanför munnen förrän jag opererades vid 16 års ålder. Det säger även vid vilken ålder jag ansåg det som ett problem att inte kunna kyssas ordentligt...

4. Jag tycker att kvinnliga bröst är det finaste som finns och kan inte stirra mig nog på dem. Finns det dessutom en urringning så har jag mycket svårt för att se personen i ögonen.

5. Jag borde förmodligen ansluta mig till anonyma internetmissbrukare, eftersom jag hänger framför datorn sjukligt många timmar per dag och tycker att ett dygn utan den är lika med en evighet.

6. Jag har en faslig fobi för att andra ska höra när jag kissar. "Nummer två" ska vi inte ens benämna vid dess riktiga namn!

7. Jag har i flera år haft en hemlig önskan att lära mig dansa Riverdance. Jag vet var det finns en sån kurs. Men det kommer troligtvis aldrig ske eftersom jag har självinsikt kring min rörelseförmåga.

Jag utmanar:
Johanna
Helene
Teresa
Sara D
Alexandra
Vicktoria
Per (Fast han har inte bloggat sen i februari)

Regler:
Länka till din utmanare
Berätta 7 sanningar om dig själv
Utmana 7 bloggare
Lämna meddelande till dem du utmanat


Near you always

Den här risken med att leva ensam räds jag inte. Jag är rädd för många andra saker. Men ensamhet; det klarar jag. Så jag har släppt resväskorna och håller på att lämna ryggsäcken som jag glömt att jag bar på.


Nu är tid för mod.Lördagslyx

Det är synd om människorna i allmänhet.
Vi måste ta tillvara alla möjligheter till tröst.
Så ikväll ska jag sympatiäta hummer, choklad och dyr champagne med min närmsta vän.

Här och nu är jag fullständigt tillfreds

Min verklighet är sällan i balans och jag är trött på att växla mellan extremlägen. Men idag ser jag djupet. Det är överväldigande och även om styrkan i Närheten inte slår mig medvetslös längre, så räcker vetskapen om den för att jag ska bli yr. Vardagen ramar in det fantastiska, det ofattbara i att vi fortfarande står upp och slåss mot vår ofullkomlighet. Ibland tror jag att jag är galen som alltid har hjärtat fullt av kärlek. Ändå vet jag att det är precis rätt att känna så. Så jag har slutat skämmas för det. And I wouldn´t want it any other way.

Internetberoende

Fejsboken nu igen. Jag lät min personlighet analyseras genom val av bilder och häpnade över hur väl de fick ihop en beskrivning av mig. Så här blev det:

You don't settle for anything less than what you truly desire and you work very hard to get it. You tend to live in every place except the present - you are prone to daydreaming about the future and re-thinking the choices you made in the past. Sometimes you get overly caught up in your thoughts.

You are thoughtful about your life choices and think in terms of yourself, others and the world in which we live. You have a great sense that we are part of something much bigger and we must be good to others, if we want others and the world to be good to us.

Your notions about romance are viewed as unrealistic by many, but don't let that stop you. When you think of romance, you think of huge gestures of commitment, sacrifice and love like we see in the movies. Flowers, chocolate, and wine are just some of the ways to your heart.

Där jag är

Liv i saga och liv i sanning. Jag är på ett ställe där jag kan leka med min verklighetsuppfattning. Lights are on, lights are off, lights are on, lights are off. Allt ställs på huvudet. Enligt yoga är det upp och nedvända perspektivet ett sätt att få insikt om tingens natur. Jag hoppas fan det, för det måste finnas någon nytta i det här. Men kroppen är starkare, sinnet lugnare och jag är visare. Det regnar nycklar på mig och jag försöker använda dem så mycket jag orkar. Men nu ska jag verkligen ta helg. Jag ska skita i det mesta i tre dagar. Livet är fantastiskt och fullt av möjligheter. Ibland vågar jag vila i det. Jag ska sjunka ner i den känslan.

Skönt att sätta riktiga ord på känslor. Och göra det på mitt sätt.
Nu ska jag flumma vidare i ett mail.

Byggbranschen

Ge mig kraft att hålla min stora trut stängd och min ilska i schack! Världen vimlar av idioter och jag behöver inte alltid strida med dem - även om de jobbar med mitt hus.
Jag kan låta bli!!!
Jag kan!
Jag kan...?  

...when you float like a cannonball...

"Sticks and stones may break my bones, but words never bother me".

Om det ändå vore så.

Grå månad

Det GÅR att överleva november. Med promenader, alkohol, sova tätt intill, hinkvis med te, tända ljus och varma samtal. Snart är det glögg och glitter och ljusare tider. Jag som är barnlös på julafton och ska jobba på natten, ser mer fram emot min och dotterns påkostade fjällresa till nyår. Eftersom hon är upplärd av mig lär man få se upp i backarna!

Jag fick en rolig kommentar mailad idag: Annelie + te = Äktenskap
(Ja, i väntan på en fru får man nöja sig...)

Huvudet på spiken

En rättslig jämförelse jag fått mailad till mig:

Det var alltså en kompis till mig som blev utsatt för väpnat rån. Eller, kompis vet jag nu inte men bekant. Hur som helst, han var på väg hem från krogen en kväll när en maskerad kvinna kom ifatt honom bakifrån, tryckte upp en pistol i ryggen och sa: Pengarna eller livet. Så han gav henne sin plånbok. Hon blev fast sen och det blev rättegång.

Ja alltså det är inget fel på honom, egentligen. Men det är ju faktiskt ett par små saker man undrar över. För det första: Vad i all sin dar gjorde han ute vid den tiden!? Halv ett på natten, mitt i centrala Stockholm! Jag menar, lite får han ju faktiskt skylla sig själv, va.

För det andra måste man ju säga att han var minst sagt utmanande klädd. Kritstrecksrandig kostym, slips och blanka skor. Vem som helst kunde ju se att han hade en plånbok, man behöver faktiskt inte gå och skylta med det på det där sättet! Men så gick det ju som det gick också.

Och för det tredje: Varför gjorde han inget motstånd? Va? Okej, pistol i ryggen säger ni, men det visade sig senare att det bara var en vattenpistol! Hon hade inte haft för avsikt att skjuta honom eller någonting, men han lämnade villigt ifrån sig plånboken, sådär bara, utan vidare!

Allt detta visar tydligt att han egentligen ville det själv. Och det är ju inte så konstigt? Alla människor har ju ett naturligt behov av att ge. Och speciellt män, så har det ju varit ända från stenåldern att mannen har ett naturligt behov av att försörja en kvinna.

Dessutom framkom det vid rättegången en hel rad förmildrande omständigheter som gjorde att straffet sänktes: För det första hade kvinnans försvarsadvokat kallat in några av hans kompisar som skulle vittna om hans karaktär. Han hade nämligen under kvällen vid flera tillfällen setts bjuda sina vänner på drinkar. Fullständigt strödde pengar omkring sig, gjorde han. Och det säger ju en hel del om hans karaktär, han är sån helt enkelt.

För det andra så hade rånaren varit på samma krog och sett honom bjuda runt sig så där. Och sen så gjorde han ju som sagt inget motstånd heller. Alltså hur i all världen skulle hon plötsligt kunna förstå att han som verkat så positiv hela kvällen sedan plötsligt inte ville?

Ja, och så tog det hela inte så lång tid heller, han hann ju egentligen inte lida särskilt mycket.

Försvarsadvokaten hade också kallat in en psykologisk expert som kunde vittna om en av de grundläggande skillnaderna mellan kvinnor och män: Det är nämligen så att kvinnor helt enkelt behöver mer pengar än män. De har större pengadrift som det heter på fackspråk. Kvinnor ska köpa smink, mensskydd och behå, så är det bara, helt enkelt.

Jaja. Så det slutade med att hon frikändes, såklart. Lyckligtvis, får man ju säga. Jag menar, någon rättvisa måste det ju ändå finnas här i världen...

Drömtydning

Inatt drömde jag att jag hade en haj som husdjur. Underligt nog var jag inte rädd, inte det minsta. Jag kände mig trygg i att djuret med de vassa tänderna ville mig väl. Och det är väl så läget är just nu. Aningens överväldigande och akut beroende av tillit.

Tankar över en kopp te

Förändringarnas vindar rusar på och skalar mig till skör nakenhet. Personligheten utvecklar sig genom beröringen av en annan personlighet. Detta ömsesidiga väckande och tändande av tanke och tanke, vilja mot vilja är det som får oss att växa. Står här mitt i stormen och ser skördetröskan dra fram. Övar tappert på att vara vid gott mod genom avskalningen.

Det går bra nästan jämt.

Morgonpigg

Vi pratade med varandra i tre minuter.

Sen sov jag gott i tre dagar.


Min söndag i sju meningar

Handlade färdigmat till lunch och tog oss varsitt glas vin. Sen pratade vi allvar och jag blev helt utmattad. Lade mig på sängen och somnade innan det var dags för musikal, Sound of music på Göta Lejon. Den är väldigt lik filmen.

Imorgon vardagsbestyr, skoldag, skjutsning till aktiviteter, nya tag. Men först sovdags igen, inatt med armarna kring barnet.

Jag vill alltid hångla i mina drömmar - god damn it!


Rödvinsfilosofi

Glädje över friden som infann sig så lätt. Att finna nya stigar, sida vid sida. Ett telefonsamtal med förståelse utan att behöva förklara några grunder. Inte än. Tidigare ikväll har jag rusat genom himlen och varit förundrad över att den är så hel. Fullständig. Ogripbar. Underbar. Jag står här i vinddraget av själva kraftkällan, den som leker med mitt skratt.

Det genuina kan inte mätas i kvantitet. Det har varit en tyst kamp. En kamp mot varandra och begränsningarna. En kamp mot oss själva. Men det gick inte längre att förneka att somligt är här för att stanna. Det blir vad vi gör det till. Du hämmar dig och bygger murar. Jag river dom bit för bit. Men nu; är tid att andas.

Nedanstående låt har usel bildupplösning men varje ord av texten är väl värd att lyssna in. Min nya favoritgrupp! Gillar man den bör man även lyssna på Hey Girl med samma sångerskor (Calaisa).


Nog är det så alltid

Jag har en ny älsklingsfunktion på Facebook, daily tarot.

Dagens kort:

The Seven of Pentacles card suggests that my power today lies in timing. I have earned the payoff or rest. I don't interfere with the natural progression and development of things that are out of my hands at the moment. But I know it is about time for a change. I am empowered by preparation and my asset is using time wisely.

En ny årstid

Det snöar utanför mitt fönster.

Förändring.

Breathe out

En ros till mig.
Som stretar på i motvind.
Som vågar utsätta mig för risken.
Som orkar stå kvar fast några säger att jag inte borde.

Att härbärgera. Acceptera. Lära sig leva med.
Istället för att kämpa, stånga och försöka förändra.

Inte så väldigt mycket jag, va?!

Jag är igen.

Nu sätter jag hänglås på somliga tankar. Jag behöver vila.

Always love at the very core of your being

Jag vägrar oftast acceptera att allting inte går att laga, åtgärda, förbättra. Jag letade efter hål bland murarna, kröp innanför och nådde fram. Ord är vackra, den här gången gjorde hennes ont på ett fint sätt. Det gjorde ont eftersom det berör mig så in i helvete.

Idag är ingen vanlig dag

Eftersom jag är ett blöthjärta så spelade det ingen roll att jag satt på mina händer. Jag är till vardags ganska logisk, men emotionellt ett stort känslomongo. Hon är inte alls oviktig, så jag gjorde något åt saken. Lite subtilt sådär mellan raderna; "Jag vill dig väl och kan vi fortsätta vara vänner fast med tydligare gränser? Jag står här med försvaret tillfälligt bortmonterat och lämnad helt naken. Oförmögen att skyla mig eller handla på ett säkert sätt. Möt mig i det."

Egentligen hamnade allt det där mellan några ganska fåtaliga ord. Men mitt liv är ett brev till henne, skrivet med osynligt bläck. Och jag vet att hon förstår. Vänskap och empati. Rödvin och choklad. Hemlängtan. Jag har aldrig underskattat betydelsen av nära vänskap. Så bollen vilar hos henne.

Vardagsnöje en torsdag

kysser livet

god morgon

när jag vaknar
tillit
tillförsikt

RSS 2.0