Here goes my heart

Jag vill inte komprimera mig till mindre form än vad jag är. Jag är ett blöthjärta.

Velighet - ditt namn är Annelie.

Same same but different

Ikväll: Förkyld soffhög med fem koppar te omkring mig.
Imorgon: Förkyld soffhög med två värmande armar omkring mig. Som inte släpper taget.

Allt är möjligt men ingenting är tvunget.
Så annorlunda. Så hisnande spännande. Så skrämmande.

Mu

Som en ko vill jag inte att mina invanda rutiner förändras.
Förrän efteråt.
Möjligen.

Blå blå vindar...

Sorgen över att ha tappat en nära vän längs vägen, är inte linjär. Det blir inte bättre och bättre i en snyggt uppåtgående kurva. Det blir bättre ett tag, och sen sämre igen. Lite lättare en period, men så kommer sorgen dundrande som en ångvält. Oannonserad. Oönskad. Oftast rör det insikt kring enkla ting, som att hon inte längre kommer ringa mig för att berätta något roligt som har hänt. Någon påstod att sorg är ett kvitto på kärlek, att man inte sörjer den man inte älskat. Kanske är det så men det är en tröst för lejonhjärtan, som inte hjälper mig inatt.

Det är väldigt få människor som får mig att gråta. Men killen i den här videon lyckades, han är så fin att jag ryser. Viva Holland!


Packåsnan

Ägnar en massa tid och energi åt att positionera och inte göra saker jag normalt skulle gjort. Det är jobbigt att vara motvalls sig själv. Men jag vet att om jag kör vidare i glad-å-snäll-spåret kommer det att bita mig i arslet så in i helvete. Helt seriöst tycker jag att alltför få människor tar rätt saker på allvar. Jag ska dö. Om det blir imorgon eller om 60 år vet jag inte. Men rätt som det är så får jag en istapp i skallen, en bil i knävecket eller en kärnvapenmissil i baken. När det väl händer kommer jag inte att sörja de tv-program jag missat. Jag kommer inte att gräma mig över de rabatter jag glömt att rensa, eller de golv jag inte dammsugit. Jag kommer att sörja över det jag inte hunnit säga och göra med dem jag älskar. Denna insikt hjälper mig prioritera i livet - så det så! Men det innebär ändå att folk måste ta ansvar för sig själva och sina handlingar någon endaste gång! Även om jag skulle kunna bära dem allihopa.

---------------------------
Dagens onödiga Facebook-vetande: Jag scorade 113 i IQ-testet och slog därmed ut mina vänner, utom den som bott i England och därmed hade övertag på läsförståelsen (jag är bra på att skylla ifrån mig). Jag blev också Portia (You´re a lesbian but no one would know it unless they saw you kissing a girl on the news) i The lesbian test. Känns skönt att veta att man inte bara låtsas då :-)

...it ain´t over til the fat lady sings...

(Det var en gång en vänskap)

Hon famlade efter övertygelse
Höll hoppet i hand
Sökte styrka i ögonkontakten
Trygghet i närheten

Hon möttes av en nedslagen blick
Stängda dörrar
Öronbedövande tystnad

Än en gång fick sanningen stå åt sidan
Än en gång blev hon någon som inte gick att berätta om

Än en gång skildes de åt

We are family

Mina föräldrar är världsbäst på att älska sina barn. Som barn strilade deras kärlek över oss systrar i en aldrig sinande ström. Ibland hinkvis i utbrott av pussar, kramar, fnitter och kill som vi flydde från under glada skrik. Ibland mer sipprande, som när de var ordentligt förbannade. Fast vi visste att de alltid skulle älska oss ändå, oavsett. För egen del kan jag känna att det enkla - att vara älskad som barn - har gett mig en grund, fast som hälleberget. Jag har förmodligen fått så mycket kärlek att det skulle räcka till ett helt kompani barnhemsbarn från östeuropa. Jag hoppas jag förmedlar detsamma till min dotter. På mitt eget sätt.


image12
image13


Life becomes me

Hon verkar gilla mig på riktigt. Jag ska ha tilltro till det. Jag ska göra det som alla andra människor verkar klara, jag ska pröva något nytt och tryggt i lagomlandet. Märkligt ändå, jag som inte tror på förändringar. Men det spelar ingen roll nu. Inte längre. Förtjusning. Kär. Lek. Ska inte hållas tillbaka.

OCH NU FÅR JAG GIFTA MIG HUR JAG VILL! Moderaterna beslutade tidigare idag att säga ja till en könsneutral äktenskapslagstiftning! Hurra!!! Äntligen gör de något vettigt av sitt ledarskap.


Insikt

Nu har jag lärt mig två saker:

1. Jag klarar mig alldeles utmärkt själv.

2. Jag behöver inte klara mig själv.

Livet i ett nötskal

Jag hade laddat med trettio djupa andetag. Så kommer man till arbetet, första natten av fyra före långledigheten- och det är bara en endaste patient som väntar! TROTS fullmåne (=ökad missfallsrisk) OCH lönehelg (= ökad risk för knasbollar). Jag jobbar på gynakuten, förresten. Så nu dricker jag favoritte, gluttar med ett öga på tv:n och det andra på datorn. Easy money. Bortsett från ett avbrott var femte minut när den enda patientens make beklagar sig över att läkaren prioriterade att utföra ett kejsarsnitt framför att ta hand om hans inte alls så sjuka fru. Folk är så jävla ego i allmänhet och på det här stället i synnerhet.

Idag åkte min dotter till Disneyland i Paris med sin pappa. En veckas barnledigt och jag längtar redan ihjäl mig efter henne. Som tröst får jag slå mina armar runt en annan mörkhårig skönhet istället...

Man ska inte hoppas så mycket. Men jag kan hålla med om att det känns lite bra.

Livet i smått

Jag vet vad jag tänker
Vad jag behöver
Vad jag önskar och vill
Jag vet också att jag inte vågar fullt ut
Det skapar konflikter
I mig

Och jag hatar spel
Jag hatar all osäkerhet
Varför säger inte alla precis vad de känner?

.

I wonder, do we all know where we belong?
And if we do, in our hearts, why do we so often do nothing about it?


The neverending story

En släng av närhetskänsla svepte över mig igår kväll, så jag sitter på mina händer idag. Hårt, så de inte får eget liv. Gammal sorg kikar fram nu igen. Sandslott, lätta att ha sönder men svåra att bygga upp igen. Den vackra tiden - den som hade kunnat vara, faller sakta bort i intet. Jag kan inte kontrollera mina känslor men jag kan kontrollera mina handlingar. Hon vill inte ha min vänskap. Hon vill ju faktiskt inte. Jag måste komma ihåg det.

...ett steg till...

Jag har lagt upp en plan. En överlevnadsstrategi. Sökandet efter annat än ändlösa upprepningar. Sätter mig själv i säkert förvar undan omvärldens hänsynslösa trampande.


Wanna dance?

Bapelsin gubbjävel

Önskar jag kunde vara lite mer grundad i tillit. Låta det som händer hända. Inte streta emot. Inte hindra mig själv. Finns något jag skulle vilja säga henne, men vet ännu inte vad det är. Om jag visste vad det var, skulle jag våga berätta det då?

Jobbar nattetid nästan hela veckan. Slängde nyss en frukt åt en (manlig) kollega och fick höra att jag "kastar som en tjej". Men herregud! Jag ÄR väl en tjej? Å vad fan har det med saken att göra?! Jag kastar som det mig behagar!


Tankar under nattarbete

...Och när jag behövde det mest så fick jag det jag behövde. Bekräftelse på att det jag strävar efter att vara som människa är sant. Att jag genom att finnas är bra. Jag tar ansvar för mina handlingar och vågar det jag måste våga. Jag lever mitt liv bäst jag kan, verkligen. I denna motstridighet. Försöker njuta av delmålen jag uppnår. Mina flöden börjar komma tillbaka. En ocean full av oskrivna möjligheter. Kvinnor är jävligt fina. Och jag är en av dem.


Måndagstrött

Hjärnan var definitivt bortkopplad i lördags och kroppen gjorde spontant. Jag menade allt jag gjorde i ögonblicket. Det kallas flow. Det är dit jag ska varje gång. Befria mig, tänkte jag. Det gjorde hon.


Jumping off the edge eller dejt nummer tre...

"Ja, hem ska vi iallafall inte." Tänkte jag för mig själv.

Men hem kom vi. Så vaknade vi nära, hon och jag. Ovant. Det finns hopp. Det finns framtid. Hon finns.


Stanna vs Gå

Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik. Att släppa taget skulle innebära att släppa dina ögon, din hand, dina läppar och den där rynkan som jag älskar. Att släppa betyder att lämna närheten för gott. Det är att gå emot allt som är sant. Ord kan inte förklara det här. Ordet kärlek rymmer för lite. Det ordet betyder allt, men räcker ändå inte till för de känslor som finns. De här väggarna rasar och jag undrar vad som händer. Du har dina moln. Men låter mig inte flyga högt nog för att skingra dom. Kvar har jag bara mina ord. Som inte längre når fram.


Vänskap

Fina Helene skrev ...men med kärlek, det vet du...
Ja, det vet jag. Tack för att du inte försöker säga åt mig vad som är bäst för mig. För det vet ju vi, att det tar jag reda på själv. I sinom tid. Lång tid. Men så har jag ju aldrig påstått att jag är normal eller som alla andra. Man kan alltid ändra sig. Det är vår gudomliga rätt som veliga varelser. Bara för jag tycker något idag, behöver det inte betyda att jag tycker samma sak imorgon. Det kallas utveckling och det finns inget som är så hugget i sten att man inte kan flytta på det. Eller för all del; vända på stenen. Ibland är stenen tung, men det är därför man har vänner.

Vakna drömmar

Längtan är lika stor. Jag har aldrig begripit mig på min längtan. Mest finns den de här vakna nätterna, de som jag tillbringar i eget sällskap. Då jag lyssnar till andetag och ser ut i mörkret. Alla bra tankar kommer då. Kanske är det livets mening jag längtar efter. Kanske är det ingen. Kanske är det någon. Framförallt har jag inget val. Jag måste gå vidare, med eller utan hål i hjärtat.

Om jag är så jävlig, varför behöll du mig då nära i så många år? Är det under din värdighet att erkänna dina brister och misstag? Väx istället och omge dig med ärlighet mot de människor du älskar. Jag försöker iallafall rätta till mina fel. Är det den man är som räknas, eller vad man gör? Insidan eller utsidan? För om det är vad man gör så är vi båda bra på att förstöra, men av olika anledningar. Annars tillhör vi de bästa. Jag vet inte vad som finns i ditt huvud, bakom dina ögon. Men något är det. Som jag inte tror att du vågar röra vid. För du ignorerar mig fortfarande. Det sköter du bra.

Här kan jag skriva vad jag vill, för här läser du ändå inte.

One of those days

Sen jag vaknade idag har jag varit totalt nollställd. Låg i sängen en lång stund och försökte finna vad som var fel när inte de vanliga känslostormarna ramlade över mig. Inga känslor. Ingen närhet. Ingenting. Jag antar att det är mitt gamla hederliga försvar som slagit till med full styrka. Det jag är just idag har jag varit förut. Rädd. Vissa saker ändras inte, de blir värre. Jag känner så väl igen mig. Bara andra dejten, men det var så mycket lättare att hantera att tro att hon inte skulle vilja se mig mer än en gång.


Yesterdays voices are now getting louder

And they only crowd up my head
Speaking so quickly with too many questions
I try not to listen


Dejt nummer två

Hon kysser helt fantastiskt. Men det finaste var att hon gjorde det mitt bland folk på stan, när jag skulle åka hem. Vilket betyder att hon står upp för sig själv och framförallt ; vågar visa vem jag är för henne. Det är viktigt. Hon är bra.

Fokus för fan

Efter mitt morgonutbrott och efterföljande tre timmars sömn är jag åter människa. Jag ska jobba på att vara trevlig resten av dagen. Jag har saker att se fram emot, nämligen följande resor:


* Dejt ikväll
* Kortutflykt till Göteborg där jag ska vara bland vänner

* Nyårsresa till Sälen med dottern

* Kambodja i februari med bästa vännen

Jag glädjs åt att ha råd med det, att för första gången i mitt liv kunna betala resor rakt av utan kredit. Så det är inte synd om mig bara för att andra saker i mitt liv havererat. Jag har bara ett jävla humör när jag väl släpper fram det. Jag har en förmåga att samla på mig små irritationsmoment och släppa dom bombvis. På mig själv och andra.


What goes up must come down

Så hon mår tydligen toppen och älskar sitt liv sen jag försvann ur det. Jamen grattis så in i helvete då. Själv mår jag förjävligt av samma anledning och har grinat mig till sömns i två månader. Det är underförstått att det här är jag på bästa morgonhumör. Jag är trött. Sliten, ledsen och ännu mer trött och återigen har jag förträngt hur deprimerad jag blir av sömnbrist. Jag måste sova. Jag måste SOVA! Jag går och lägger mig igen. Hoppar av världen en stund.

Sol, sol, det är höstsol ute idag (sol!)

Powerwalkat en timme och sen kunde man finna mig på en sten ute i skogen. Det var jag, en filt, en räv (!), friska höstvindar, SOLSKEN och ett skrivblock med tillhörande penna. Ibland är jag så pretentiös att jag skrattar åt mig själv. Men mysigt var det.

Tiden läker inga sår. Tid kan möjligen hjälpa en att distansera problemen från sig själv. Det enda som hjälper för att läka sår är att prata om problemen, eller att åtminstone formulera dem för sig själv. I brist på valmöjlighet så jobbar jag på det sistnämnda.


Dagen före onsdag

Imorgon är det onsdag som i dejting-onsdag! Jag förundras så lätt, som att hon faktiskt föreslog att vi skulle ses igen. Jag känner mig en smula nollställd. Men vill iallafall. Det är väl ett gott tecken antar jag. Ett steg mot fokusbyte, man får tvinga hjärnan till omställning när den inte vill själv. Fast först ska jag och dotter till tandläkaren på eftermiddagen. Det gör mig nervös av minst tre anledningar.

Bygglov... jag blir fan inte klok på alla regler kring det. Men vill man ha något gjort får man banne mig lära sig!

Högt och lågt

Jag följer största motståndets lag. Och störst av allt är Kärlek.

(Förresten så tycker jag att jag är snygg i min nya tröja, för så ytlig är jag också ibland)

image5

Måndagsångest

Det krävs flera år för att hjärnan ska förstå att man ser annorlunda ut när man väl nått sin målvikt, det är därför så många "återgår" till det gamla. Man liksom rättar till kroppen efter den mentala bild man har. Kan man rätta till den mentala bilden blir det mycket enklare. Men det är den svåra biten.

Jag längtar till lönen kommer. Då ska jag ge den till CSN.

Gråväder

Söndagstrött. Förmiddagsfika med internetvän. Ettårskalas för syrrans tvillingar. Middag med familjen.

Och så kommer den. Låten. Och jag vet att den talar sanning.

Jag fryser!

Jag tappar fortfarande andan när jag ser henne. Vart försvann marken nu då? Den som gjorde att jag kunde stå nyss. Åtrå är en känsla som kan jämna berg med marken. Fan också. Ruttna kvällar gör sig aningen bättre med rödvin, så skål.

Det enda som är konsekvent i mig är sökandet efter sanning. Den sanning hon bär innerst i hjärtat. För antingen ljuger hon för mig eller för sig själv. Jag vet inte vilket som är värst.


Jobb och sånt

Är inne och jobbar extra idag. Fasligt morgontrött satte jag mig i bilen, diggade till radion och kom fram till arbetet i Solna i god tid. Det var både bra och dåligt. Bra, för att jag inte behövde stressa. Dåligt, eftersom jag skulle jobba i Huddinge. Bara att vända och köra till andra sidan stan.


Bakfull

En kvinna, vin och skratt. Tre ting som jag älskar. Jag träffade en vacker själ igår, ett oreserverat möte från min sida. Glädjen av att möta en bra person sitter ännu kvar, det inger hopp om mänskligheten. Jag åt utan att spilla men lyckades inte dricka utan att bli full. Fast det var vi två om, så det gjorde inget. Det är tur att jag är så fasligt ointresserad av sport, för hade jag vetat att hon varit f.d landslagsspelare i fotboll så hade jag väl blivit nervös för det också. Det finns vanliga kvällar och så finns det kvällar som stannar.

...och ja, vi ska ses igen. Snart.

Keeping my fingers crossed... att jag överlever kvällen....

image3

You don't know about my past
And I don't have a future figured out
And maybe this is going too fast
And maybe it's not meant to last
I just want to start again
And maybe you could show me how to try
And maybe you could take me in
Somewhere underneath your skin

What do you say to taking chances,
What do you say to jumping off the edge?
Never knowing if there's solid ground below
Or hand to hold, or hell to pay
What do you say?

[ C E L I N E  .  D I O N ]


Det finns hopp om livet med

Var uppe tidigt och städade och nu har jag precis fått lägenheten omvärderad. Det tog bort mina topplån och mer därtill. Jag har även efter ett par turer a´la jobba häcken av mig i Norge, betalt merparten av mina skulder i mitt eget lilla lyxfällan. Igår kom dessutom mina föräldrar med ett förslag som skulle innebära lycka av stora mått, men det är så många osäkra detaljer att jag inte vågar nämna det än. Även om en människa fattas mig, så är jag på det stora hela en lyckligt lottad kvinna. Och fastän vissa inte fattar det, så är jag jävligt omtänksam också.

Jag har sovit väldigt gott i två nätter nu. Ovanligt. Jag är förtjust. Inatt drömde jag att jag var gravid. Kanske klockan börjar bli kvart i barn?


Lilltjejen som blivit stor

Dottern min. Jag älskar dig väldigt mycket. Fast egentligen kan jag inte kalla dig för "min". Du är bara en väldigt kär människa som har kommit till mig och som jag får ta hand om och älska. Men du är din egen.
.image9

Hon går nu

Ska hon gå nu?
Är det dags nu?
Så hon tror inte jag har märkt
Att hon vill bort nu
Har hon önskat
Hon inte fann mig?
Kan det vara så lätt att gå?
Härifrån nu
Allt jag känner gör så ont
För det är honom som hon vill vara nära
Som hon en gång var med mig
Lova mig att hon är kvar hos mig


[ N I N A  .  R A M S B Y ]

Stulet önsketänkande

Knyttet träffar sitt Skrutt och tillsammans kastar de bort allting otäckt.

[Mumintrollen]

Måndag och långledigt

Idag har jag haft förmånen att hjälpa en medmänniska i kris. Från en akut ångestreaktion till lugn, med hjälp av prat och massagehänder. Jag är tacksam att kunna hjälpa till på det sättet.

Dagens låt: I won´t cry ~ Elin Lanto

Flintskallig next?

Mitt liv är som något som går i repris. Days of our lives. Det har de rätta ingredienserna till en neverending såpopera, det har det. Men jag ser fram emot min dejt på torsdag! Anammade ett nytt uttryck idag: Är du kvalitet så får du kvalitet! Så sant, så sant. Jag är smart och snygg och bra och fattar hon inte det så beror det på bristande mentala förmågor hos henne. Så det så!

Jag tappar jättemycket hår. Jättemycket! Jag är rädd att jag håller på att bli skallig.
Snacka om neuroser.

Arbetstimmar

Nattens roligaste journalgroda på jobbet: "Hon har en fästning på magen som inte går att få bort". Ja, alla skapar vi våra egna skydd mot omvärlden...

Hur kunde du säga att du älskar och vill ha mig, men ändå stanna kvar i det andra? Hur kunde du haverera en äntligen fungerande vänskap med förrädiskt hopp om nystart, när du aldrig hade för avsikt att infria orden? Hur kunde du sen säga att du aldrig någonsin kommer att försvinna, när du redan stängt mig ute? Jag börjar bli människa igen. Det ger mig panik ibland men känns allt oftare stabilt. Jag är jätterädd. För att bandet och närheten ska upphöra helt och försvinna inom mig.

Och den enda viskningen jag får som svar är: this ain´t over yet...

Dagens låt: I know you by heart ~ Eva Cassidy

Nattömkan

Dags att släppa taget nu igen. Att jag alltid klamrar mig fast. Jag SKA sluta sjåpa mig. Jag menar, vem tror jag att jag är? Min svulstiga patosfyllda förtvivlan ska väck. Jag borde inte haft så mycket dåligt samvete och tyckt att jag var så himla jobbig när det begav sig. För jag är inte en attityd, ett utseende eller en åsikt. Jag är en människa med allt vad det innebär. Jag har liksom inget val.

Idag har jag fattat en viktig sak om hur jag reagerar känslomässigt. En knut mindre på tråden. När man accepterar sina rädslor slår man hål på dem. Jag har inget behov av att åka karuseller, livet är läskigt nog.

Och ibland kommer jag ihåg att krama om mig själv.

Tankar om framtid

Många som lever i äktenskap tror att de till vilket pris som helst måste hålla fast vid "leva lyckliga i alla sina dagar". Även om priset av det löftet slutar i en olycklig vardag. Fina vännen Helene och jag hade ett samtal nyligen, där hon la fram en bra strategi. Vi kom överens om att den dag vi gifter oss (inte med varandra, observera) så ska vi avge löftet "att vara dig trogen tills livet skiljer oss åt". Inte döden. För vem vet vad ödet bär med sig? Jag avger bara löften jag kan hålla. Jag vet att jag kan älska människor livet ut. Men ibland är livslång kärlek inte nog för att få en relation att fungera.

Dagens låt: Breathe ~ Michelle Branch

"Imagine me & You" - filmen som bäst skildrar mitt liv

 

Läskigt

Jag har fått tre råd av en klok människa. Tre råd som jag har bestämt mig att följa:

1. Älska
2. Älska
3. Älska

Älska de som vill känna din värme. Rör vid de du kan nå ut till. Låt de andra gå! Om man följer hennes råd kanske man kan stå här. Den absolut sista hösten och utan ett spår av tvekan sjunga med oförtruten styrka.

...and I´ve got a date :-) Nästa torsdag. Försöka äta middag på restaurang utan att spilla och sen dricka vin i bar utan att bli full. Nu har jag alltså en vecka på mig att kamma till mig.


Modig

Har kastat ut en rolig krok på sajten qx. Man kan inte få mer än ett nej och ska man satsa ska man satsa högt. Jag bjöd ut en lesbisk fotomodell på dejt. Och jag hoppas vid gud att hon motbevisar mina fördomar om yrket ifråga. Ointelligens är så fruktansvärt avtändande. Kanske kommer hon att tycka att jag är fin, eller att jag åtminstone duger? Det räcker inte för livet, men kanske för att veckan ska kännas okej? Förväntningar, vem - jag?! Normala människor kanske väljer att avvakta då allt hänger i luften men jag gör motsatsen. Är det nu det är dags att satsa, chansa?! Ja det tror jag. Ingen gillar fegisar, eller hur?!   


Nätberoende

Fejsboken. Jag har roligt! Jag fann henne faktiskt där- min allra första kvinnliga kärlek. Vi spelade teater ihop i gymnasiet och det var inte förrän hon flyttade som jag insåg att jag saknade henne som annat än en vän. Hon visste inte då. Knappt jag visste då. Hon vet nu. Hon är skådespelerska och bor i Spanien nuförtiden. Sen fann jag ett semesterragg jag hade för hundra år sen i Grekland, kom på vad han hette i efternamn av en slump. Han var viktig av den anledning att vi möttes genom att vara de enda som hjälpte en blödande kvinna i en trafikolycka, när alla andra stod och stirrade. Det var i det ögonblicket jag bestämde mig för att bli sjuksköterska. Han är fortfarande dyslektiker och har inte blivit snyggare med åren. Men hey, vem är ytlig.

Sen hittade jag det här; You know you are a nurse if...

· Your most common assessment question is "what changed tonight to make it an emergency visit after 6 hours / days / weeks / months / years?".

· You check the caller id on your day off to see if anyone from the hospital is trying to call and ask you to work.

· You've been telling stories in a restaurant and made someone at another table throw up.


· Your bladder can expand to the size of a Mack Truck's Radiator Sump.


· When checking the level of a patient's orientation you aren't sure of the answer.


· You find yourself checking out other customers veins in grocery waiting lines.


· You avoid unhealthy looking shoppers in the mall for fear that they will drop near you and you'll have to do cpr on your day off.


· You have had a patient look you straight in the eye and say "I have no idea how that got stuck in there".


· You have ever had to leave a patient's room before you begin to laugh uncontrollably.


· You have restrained someone and it was not a sexual experience.


· You have seen more vaginas/penises than any prostitute.

· You disbelieve 90% of what you are told and 75% of what you see.


Jahopp

Drömde om dig när jag sov. Inte du från förr, utan dig i framtiden. Du nya. Du som jag ska möta. Det var varmt och mjukt och precis som det ska vara. Nära, intimt och jag var lycklig. Vaknade av drömfniss, härligt som omväxling till alla snurrdrömmar. En ny trend får man hoppas och drömmen följer mig i vaket tillstånd. Det finns framtid. Plockar upp mig själv, borstar av mig, sträcker på ryggen, tar ett djupt andetag, och traskar vidare.

Alla tycker att jag borde dejta.


Fokus

Vikten av att ställa rätt frågor till sig själv. Frågor som bevarar fokus, inte ALLA frågor i hela universum. Jag har fått rätt på en viktig punkt. Skönt som fan. Sanningen svider. Men det är iallafall skönt att veta sanningen och inte vara den som lever med skygglappar. Måste vara jobbigt att komma ihåg vad man har ljugit om och till vem.

Det här är väl att bryta mot tabu - men jag har aldrig gråtit så här mycket i hela mitt liv. Det är som att träna upp förtvinade muskler. Det gör ont utav bara helvete. Kärlek är vibrations in the brain. Bara ren kemi. Jag intalar mig själv att det måste vara så. Att det kommer gå över. Jag ska göra mitt bästa för att knyta åt alla trådändar så att jag slipper göra om det här i all evighet. Idag fick jag höra att jag är bättre än jag ens kan ana. Jag ska inte försöka ana. Men jag känner det. Vad jag är. Jag är så länge jag är, sedan är jag inte mer. Sen är jag något annat.

Städ-rekord idag: 17 minuter.


Godmorgon

Vaknade och känslomongot är borta för stunden. En snabb titt i almanackan bekräftade misstankarna, jag är hormonstyrd. Se varningen som utfärdad. Konstigt hur jag tappar bort mig själv och mitt fokus en gång i månaden. Snopet, dumt, jobbigt, trist. Jag älskar och det är skitjobbigt. Men sorg är sorg och man behöver inte alltid vältra sig i den. Frustration av alla de slag är svår att få bukt på. Vissa saker går inte att skaka bort.


Du min sol!
Jag vill inte bli bara höst och vind kall
Ty i din blick log segerglada
Vårhimlars blå kristall

Du min ro!
Jag vill inte bli bara trots och segt krig
Ty allför ungt och knoppningsgyllne
Nytt liv du gav åt mig

[ Karin Boye ]


Morgon för andra, natt för mig

Jag vet, don't go there!!! Utsätt dig inte för att veta mer än du vill. Ändå kunde jag inte låta bli och nu mår jag illa. Så fort jag börjar tänka så går allt åt helvete. Undrar hur länge det kommer att hålla i sig? Det brukar ju slå om i nåt skede. Osäkerheten. Oron. Samtidigt stark som en ek, grundad som en runsten. Vad kan man göra? De vanliga svaren ter sig otillräckliga, banala, idiotiska. Så väldigt svenskt att ha ångest för att man älskar någon.

Det sker en ordlös gränsdragning och på något vis beter jag mig väl på ett sätt som inbjuder till avståndstagande. Jag vet faktiskt inte. Jag försöker medvetet att vara öppen och utåt, men uppenbarligen är allt vad jag förmår inte tillräckligt. Fan ta det.

Jag, jag, jag. Mig, mig, mig. Åh vad jag är trött på mig själv. Att skriva, att forma tankar till text. Det måste vara just right, annars kommer dissningen, hård som en örfil. Var det där för mycket, för beskrivande? Hallå, litterära ambitioner, dålig prosa?

Jag är så trött att jag har hjärtbultning. Jag kan inte skriva något mer för allt är för mycket.

Men en dagens låt finns det: Blood and fire ~ Indigo Girls

Självbevarelsedrift

Jag gillar att skicka folk saker. Den här gången skickade jag ett litet brev och nostalgigodis till en kompis, tyckte att hon behövde lite studiemotivation. Vännen ringer och är glad. Jag gillar att göra folk glada!

Och så händer det faktiskt, att man fullkomligt älskar sitt jobb. Nej. Jag var inte ironisk. När jag jobbar hinner jag sällan känna efter så noga. Så jag mår bättre när jag jobbar än när jag inte gör det. Ett gott betyg åt mitt yrkesval! Men det är viktigt att komma ihåg att man kan bränna ut sig även om man gör saker man tycker om. Dessa arbetsnätter låter mig glömma allt det där andra, som annars gör mig så upprörd. Det finns inte plats för förtvivlan i mig då. Jag svävar bara runt mellan patienter och är snäll, förstående och överseende. Det blir lite lättare. Så varför känner jag mig så tom? Kanske för att jag undrar om hon någonsin tänker på mig. För att jag undrar om hon saknar mig.

Jag undrar varför man säger till barn att det inte är lätt att vara liten.
När det är så mycket svårare att vara stor.

Nattliga fenomen

Drömde om henne igen. Hela långa natten. Vi gjorde en massa saker tillsammans. Kontakt. Senaste drömmen handlade om att vi försökte göra saker tillsammans. Men allt sket sig. Förändring. I alla fall en drömlik sådan. I nattens tystnad och mörker syns allt så tydligt. Ord och tankar. Minnen från länge sedan. Jag kan inte värja mig.

Jag är med i Aftonbladets viktklubb. Minus tre kilo på tre veckor. Ge mig två veckor till så är jag i mål, tjohoo. Snart finns jag även i naturlig storlek!

Dagens låt: Sophia ~ Nerina Pallot
(och den är riktigt bra!)
RSS 2.0