Tid

En känsla av att allt håller på att falla.

Att allting blir för sent.

Men ändå.

Jag är inte en sån som faller.

Det händer inte mig.

Ingenting är någonsin för sent.


Vart tar man vägen när man inte kan åka dit man vill i livet?

Efter inatt är det bara ytterligare en arbetsnatt kvar innan jag får packa ihop mig för en miniledighet. En extra rolig sådan. Utflykt! Västkusten!


Glömde!

Idag börjar min första lediga barnvecka någonsin. Iallafall officiellt lediga. Känns ovant och dottern klev i väg till skolan med en rad förmaningar om att inte glömma att smörja eksem, borsta håret och sätta på sig rena kläder. Som om världen skulle gå under utan min dagliga kontroll. Right.

Ordinary

Läser om era spännande liv i bloggarna. Det mest spännande jag ska göra idag är att trava ner till den nyöppnade stormarknaden kl 17.30 och hoppas på att vara en av de 20 som vinner tusen spänn att handla för. Inser att det är hög tid att skaffa mig ett eget spännande liv. Bättre sent än aldrig.

Försiktigt nyfiken

I Göteborg finns en kvinna. Hon skimrar och det är inte bara läppglansen. Det är liksom hela hon.

Så bort, all min feghet!
Jag hör min framtid till.
Jag tar mig rätt att växa nu.
Som rotens krafter vill.


     [Karin Boye]

Ombyte förnöjer

Idag satte jag mig vid en annan stol än den vanliga vid köksbordet. Jag är ett vanedjur av stora mått. Och byte av perspektiv kan börja i en liten skala. Nu fick jag i alla fall se köket ur en ny vinkel.


Monstervariant var rätt ord

Jag fann den nyss. Artikeln som förklarar allt. För att få det klassat som sjukdom ska man pricka fem av elva symtom. Jag kryssade lätt för allihopa. Inklusive att det startade när jag fick barn. Läs här.

Känslor kommer till ytan

Snart är det redan sommar. Och så kommer det över mig, att det är ju inte här utan där som jag borde ha suttit och intagit tekoppen på trappen. Styrka är att uthärda de stunderna.

Min hjärna kör sitt eget race. Den del jag trodde var rationell har inte en chans. Hjärnan har visat sig vara i maskopi med hjärtat. Det är väl bara att hänga med, för på något sätt känns det ändå spännande, att inte ha kontroll.


Kärleken till livet exploderade och universum fann en mening

Landskapet ligger i vårskrud. Gröna skott kryper fram, liksom leende människor med färgglada kläder. Våren bjuder upp till dans och jag virvlar i solen. Sockerdricka, inombords. Eller som, tja, förälskelse. Fast jag är inte nyförälskad. Så var kommer känslan ifrån då? Äh, det spelar ingen roll var den kommer ifrån. Frågan är väl snarare hur jag gör för att behålla den.

Kvinnorna i mitt liv

image80

Vår(d)tider

Strejken har ännu inte nått gynakuten, så jag får vackert gå till arbetet inatt. Om vårdförbundet får igenom sina krav kanske jag slipper åka till Norge för att få några kronor över. Med det jobbet vi har borde varje ledig tid ägnas åt återhämtning istället för extrajobb.

Intressant är även att strejken kallas samhällsfarlig. Det visar på hur viktigt vårt yrke är. Men när ledningen stänger avdelningar på sommaren och drar in operationer, då snackas det minsann inte om några samhällsfaror...  Nu har iallafall nämnden som utsatts för att granska "samhällsfaran" slagit arbetsgivaren på fingrarna. För dåligt underlag!

Heja Vårdförbundet!

image80


Stella 12 veckor

Hon har flyttat in ikväll. Liten nog att sova i två par händer. Charmig som få.

image79

Djupt....

Någon har räknat ut antalet celler i människans kropp. Vi har 50 billioner celler= 1000 miljarder!!! Varje cell har en ständigt vibrerande energi. Man vet också att varje tanke jag tänker har en direkt och omedelbar påverkan på samtliga celler i min kropp. Min attityd och mina tankar finns och lever i varenda en av kroppens celler.

Med andra ord- varje tanke jag tänker påverkar den jag är! Man vet också att 98% av atomerna i kroppens celler byts ut under ett år. Vårt skelett restaureras var tredje månad och vår hud byts ut var fjärde vecka osv, osv. En kropp är helt ny på två år!! Alltså: jag är inte samma människa idag som jag var igår! Vi föds på nytt i varje sekund! Ganska häftigt eller hur??

[Pausmusik efter dagens andra inlägg]

Läser gamla texter och sparade mail. Vad det nu ska vara bra för. Att förstå vad man hållit på med? Jag tycker mest att jag upprepar mig. Same shit, klädd i nya ord. Jag tar en liten bloggpaus. Och hänvisar till inlägget 2007-11-13. Mest av allt vill jag tillbaka till Mig i den känslan.

Vilse

Trevande sätter jag den ena foten framför den andra. Försöker att fokusera på målet. Men jag vet inte var jag befinner mig, inte heller vart jag är på väg och jag har inte den blekaste aning om vad som väntar mig. Kartan är otydlig, svårläst och inte till någon hjälp. Måtte kompassen fungera, hjälpa mig att ta ut riktningen så att jag kan börja tyda livets väg.

Rött guld igår, torrt löv i dag
I morgon finns där ingenting
Men stjärnor brinner tyst som förr
Inatt i rymden runtomkring

[Karin Boye]

Arbetsglädje

Läkarna på min arbetsplats har tydligen påtalat för min chef vilken utomordentlig sjuksköterska jag är att samarbeta med. Jag har fått massor med beröm och har så mycket att gilla hos mig själv att jag inte förstår varför jag inte redan är en galen narssicist!

Det är ansträngande att vara så himla bra som jag. OCH ödmjuk... som alltid... ;-)

Skynda!

Ni som ska på Europride och ännu inte köpt biljett måste skynda. Jag trodde jag var ute i god tid men det stod att endast ett fåtal fanns kvar. Veckobiljetten kostar 600 kr månaden ut, sen höjs priset.

Utflyktstajm

Nu har jag bestämt mig för vad jag ska göra av lite ledig tid iallafall. Valborg firas i Göteborg!

Tung i kroppen

En månad efter semestern har Den Stora Tröttheten kommit tillbaka. Det kan bero på att jag väljer att jobba när schemat säger ledig. Men om jag någonsin ska närma mig miljonen, eller iallafall kunna unna mig semester och skuldfritt konto så är det vad som krävs.

Barnet har dealat med sin pappa och sagt att det är dags för henne att få vara där lika mycket som här. Hon är en hejare på argumentation. Så han höll med henne(!). Från idag börjar hon bo varierande en eller två veckor hos varje. Har inte vågat tro det förrän nu. Vad jag ska göra med all ledig tid återstår att se. Längta?

image77

Hm

Nyss blev jag rapad rätt i ansiktet när jag skulle ta blodprover på en patient.
Ack, vilka trevliga vanor somliga har.


rakt i magen

Dagens tv-seriekommentar:

- Jag tyckte att det var en bra idé att stoppa undan alla minnen. Så man slipper bli påmind varje dag.

- Men påminns du inte mer av tomrummet?


Det finns för mycket plats i min soffa

Dygnen passerar innanför de vita väggarna. Det finns ett barn, en katt, ett nyskurat badrum. Jag vet inte om man behöver mer? Jag har kärlek för en hel armé men inte fan bryr sig världsalltet om det. Jag saknar någon som slänger kläder på golvet, som glömmer att gå ut med soporna. Jag saknar någon som skapar oordning i min annars så prydliga tillvaro.


Hoppsan hej!

Jag blir onekligen nervös och fylld av prestationsångest när jag ser så många nya besökare. Men hej på er! Hej Mia. Jag vet inte hur ni hittade hit men varmt välkomna!

Tack men nej tack

Ehum. Jag har fått en beundrare. En manlig. Moderat. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Morgonord

Satt och läste min bok till frukost och varje mening fick en större innebörd än författaren avsett. Eller så var det just idag jag kunde se dem. Vilket av alternativen som är korrekt spelar egentligen ingen roll. För ser man sanningen uppenbara sig i en bok, ska man bara vara tacksam och inte ifrågasätta.

Tredje inlägget idag minsann

Word! Som man skulle sagt på utländska.

image75

Apropå min matlagning

Okej, potatisbullarna låg alldeles för länge i pannan. Och råkade bara bli DE GODASTE POTATISBULLARNA jag någonsin ätit.

Ett gott skratt förlänger livet

Fann den här på en annan blogg. Observera hur han tvålar in sig noggrant och i takt.


Fundering

Det gör mig förfärad när jag upptäcker att jag ställer mig in för att främlingar ska tycka om mig. Sen, när de tycker om mig, tänker jag att de är fåntrattar som ändå inte ser mig. Jag vill hellre vara leende och ICKE inställsam. Motvalls, fast med kärlek.

Varannandagssyndrom

Jag borde verkligen inte. Och så lät jag bli.
Man älskar. Vad fint det är. Och helt förbannat skitjobbigt.

Efter april kommer maj

Det är allt möjligt att bli trettio år gammal. Den 10 maj ska de allra närmaste förgylla med sin närvaro. De guldkorn som satt sig fast under huden och stannat kvar genom åren. Alla utom en. Den platsen får stå symboliskt tom eftersom den varken kan eller ska ersättas. Men det är egentligen den 17 maj som den riktiga födelsedagen infinner sig. Jag har fått förfrågningar kring vad jag önskar mig, så härmed meddelas att presenter inte är något starkt begär. Närhet och omtanke känns däremot desto mer angeläget.

image74

Så här kan det inte se ut hemma!!

Tror ni det finns flator på Hinseberg? Hoppas det. För snart åker jag in. Jag kommer att dräpa ett visst  rörmokarjävlapucko och sedan dansa på graven. Jag tror jag ska gräva ner honom i min icke-fungerande avloppsanläggning och sedan skrika ner i luftröret.

Jag har växtvärk för jag vill växa för snabbt

Just nu saknar jag henne.
Jag vet inte hur man tar sig vidare.
När man egentligen inte vill.
Men på ett eller annat sätt går det.
Det vet vi ju.

Jag vill ligga ned nu, hålla ett huvud mot stenen.
Bit ihop.
Eller sov.

Bakis

Pratade med en fullständig främling igår och fick kommentaren "Hon är GIFT!" slängd i nyllet. Jag som knappt raggade!!! Jag var ju bara trevlig. Jaja. Det verkar ju vara lite av ett mantra i mitt liv. En dag kanske jag hittar någon som är gift med mig.

Utekväll ikväll!

I vanliga fall när jag känner mig låg, brukar jag mussla in mig. Låter bli att höra av mig till vänner och skaffar framförallt inte några nya. Denna gång har jag provat ett nytt koncept. Umgås, umgås och var inte så jävla trist!

let me whisper in your ear

Tid att skriva. Men har svårt att skriva för mig själv. Vill bara dela med mig.

Fråga mig om världen och jag kan allt. Fråga mig om vad jag håller på med och jag är en ignorant fool. Låt mig istället tala om förmildrande omständigheter. Havet och hennes läppar.

Luta ditt huvud

Jag ser dig
Jag ser dig
Jag ser dig

Vi skapar våra antingen eller. Och jag vet att du är rädd. Så rädd att se oss hela vägen. Och innerst inne vet du också, jag tror att det är därför du struntar i att göra något åt saken. Det är därför du skyller på kriget fast du inte ens är i det. Är det något jag gjort i mitt liv, är det att älska. Jag är 29 år och förstår allting. Vi är nya. Varje dag.


Ibland är det ändå roligt att gå ut i Stockholm

Jag är singel. Och jag har sexuella fantasier. Varje dag. Längtar efter en primal känsla, den som tar mig till det mest fundamentala i mitt liv. Jag behöver rastas lite och träffa människor. Utgång på lördag med andra ord.

Säg hej till Stella

Åh. Det ser ut som att vi bokat en kattunge. Smilla ska få en kompis! Det är vår hädangångne katts barnbarn, som verkar ha fått samma mysgener som sin mormor. Hon la sig i min famn och somnade.

Så nu går vi i väntans tider!

image73

Råd. Som i att inte veta någon råd.

Jag vankar av och an och försöker hålla mig från att skriva om Dansen. Det är tveksamheten mellan ömhet och bestämdhet. Vi har en deal och bryter jag tystnaden blir jag någon som luras. Jag är ingen som luras. Så jag välkomnar driften att övervinna mig själv.


Ord i mitt blodomlopp

Jag hade en dröm om att få ligga kvar bredvid henne i en säng resten av livet. Vad kära vi var. Vad löjligt omöjligt det var. Nu är vi på olika håll och sjunger nya sånger. Det som finns i kroppen vet jag inte vad jag ska göra med. Så under tiden gör jag mesta möjliga allt annat. 


Värdet av arbetet ska synas på lönen

Om du tycker att sjuksköterskor har oskäligt usel lön, föreslår jag att du stödjer oss genom att skriva på här! Nog är nog. Det börjar likna strejktider.

image72

Jag suger åt mig av allt som en annan svamp

Orden berör. Bara så du vet. Godnatt världen, whereever you are.

image71

Vårlig

Sakta sakta ser jag att människor som betytt för mig, hamnar åter i min väg. Det gör mig tacksam och hoppfull. För det finns fler ouppklarade möten i mitt liv. Det är mognad att inse värdet i vänskap. Allting förtjänar en chans.

Godmorgon och äntligen går det att blogga igen

April april. Jag sitter inne med ett kroniskt hat mot den första april. Ge fan i att lura mig. Jag tål det inte!! Tillit är mitt rättesnöre i världen. Utan det rasar allt.

image71

RSS 2.0