På drift

Ö-livet gör mig lugn. Allt är vacker vind och salta simtag som blåser och gör rent i själens skrymslen.

Bra musik

HTML funkar inte i utlandet tydligen. Men vill ni lyssna på ett bra musikklipp kan ni göra det här.


Måndag

Vykort från Spanien

Jag har det bra och är oftast glad. Solen skiner och havet glittrar. Jag har ätit glass. Det har varit strömavbrott. Kanske skriver jag igen. Ha det bra så länge. Skriv till mig.


Life overseas

Jag ar i paradiset.
Helt overkligt.
Jag har till och med varit med pa vattengympa-
Och tyckt att det var kul.


Imorgon: Spaniensemester. vacation. ferie. vacaciones. godišnji odmor. holiday.

Jag far söderut
Jag far mot solen
Jag far mot ny bikini

Jag far mot havet
Mitt hjärtas hem

Tisdagslista

Jag ombeds att lista tre konstiga saker med mig.
Jag tycker att jag är ganska okonstig.
Men jag vet inte.
Ni kanske kan hjälpa mig?

Hjärnan vilar

Mitt huvud känns tomt. Det är en riktigt angenäm känsla.

Tur att man har fel

Man blir lite tryggare för varje katastrof man förväntar sig, som inte inträffar. Att göra allting jag är rädd för och komma ut på andra sidan, hög på tillförsikt. Antar jag att det här är.

Det är nu det brukar försvinna

Jag försöker skriva, men jag är lite för orolig just nu. Det där tonfallet kände jag nämligen igen och det har aldrig bådat gott. Det är höst nu och van som jag är, inväntar jag fallet. Jag spänner ögonen i henne och pressar samman käken i väntan på att löven ska skrumpna samman under kylan, som sakta kryper närmare, in och under.

Tack!

Jag slarvade bort plånboken igår kväll men upptäckte det inte förrän imorse. Såg framför mig hur hela semesterkassan var bortspolad, men strax därefter ringde en väldigt trevlig Mikael som återlämnade allting intakt. Tack tillvaron för ärliga människor!

Nu: Återställande av dygnsrytm och SEMESTER!

Jag vet hur

Jag vill ha det där, det som diktare försökt att ta på och beskriva i en evighet. Jag vet att jag kan uppnå det och jag tror att jag kan få det. För gällande vad jag vill ha, gällande att hålla fast vid en känsla när den en gång uppträtt. Det har jag kunnat länge.

Slutsats

Hellre vara rädd över att kunna förlora fina saker, än att känna mig arg och bitter över att jag aldrig fick det.

Nightwish


Jag drar mig in i ett skal och försöker fånga ögonblicken med ett tangentbord.
De kommer ju aldrig tillbaka, de där ögonblicken.

What matters, matters

Jag vet inte. Det finns mycket jag inte vet, i slutändan. Men som det står på baksidan till den där filosofiboken: "Om ingenting ändå spelar någon roll, vad spelar det för roll?"

Förgängliga, ogreppbara, tidsrusande, förbiflimrande tillvaro. Att jag aldrig lyckas fånga den.

Peachy

Glitterögon
Lämna min näthinna
Hjälp tanken försvinna

Inom mig vet jag att jag måste släppa taget. Byta element, byta land, byta namn, byta frisyr, byta inriktning, lämna allt, allt, allt. Men viljan? Viljan saknar jag och jag vet att det är jag som gör valet. Nu väljer jag mitt eget liv och jag ser det hända.

Och allt jag någonsin vill ha, är the time of my life.Fredagskänsla trots allt

Det har varit några tuffa månader, ända sen i juni när beskedet kom. Men man får ändå glädjas åt att det upptäcktes i god tid, av en ren slump.

Så idag firar jag...


- Att min pappa är friskförklarad från sin cancer och inte kommer behöva någon ytterligare behandling.

- Att den inte är ärftlig.

(Bild från i somras på mina nästan normala föräldrar)

Jobb jobb jobb och så lite mer jobb

Helgen inställd pga bristande intresse!


Och det här gäller INTE gårdagens dejt

Jag tänker att jag inte borde skriva om hur trevligt jag haft idag, MEN JAG KAN INTE HEJDA MIG. Nästan alla människor jag möter och finner intressanta är redan involverade med någon. Eller, redan involverade med flera. Och visst fan har människor rätt att vara polyamorösa, mångsexuella eller trippelfryppelaktiva, men JAG är ju så jävla hopplös och otrendig som känslomässig varelse så jag har bara lyckats med att vara kär i en samtidigt. Missförstå mig rätt. EN partner är liksom ett sabla jobb för mig. Börjar hjärtat att bulta så gör det också det rätt hårt. Om det är så att jag slukar kärleken med hull och hår eller om den slukar mig, låter jag vara osagt.

Efter

Jag får frågor om gårdagen. Var det värt det? Ja, det var det. Håll till godo. Jag kan inte svara på mer.

Not so safe

Och stress gör mig handlingsförlamad och det är säkert därför jag sitter i mjukiskläder och skriver fast jag egentligen borde vara på språng med allt som ska hinnas, för tiden till ikväll minskar stadigt. Förändring är att ta avsked från gamla planer som inneburit trygghet.

Nu kommer den läskiga delen. Men det kan också bli den bra delen.

Tjocka släkten

Här kommer en fotosession från gårdagen när storasysters minsta fyllde två år. Eftersom jag hade arbetat natt och såg ut därefter så existerar inte längre några bildbevis på mig...

FÖDELSEDAGSBARNEN


PAPPA OCH MAMMA


ALLA MINA UNGAR:


ALLA STORASYRRANS UNGAR:
Tunn

Och det är klart jag vet att det aldrig kan vara klart, att en människa alltid måste ha något att längta till och sträva efter, annars griper den stora ledan tag i själen. Men jag önskar ändå att jag var några steg längre på väg.

Små ting som formar livet

Det finns så många sätt att göra fel på, men hittills har allt gått bra. Jag är glad och lite, kanske en del andra känslor också. Så är det med det och det är ju skoj.

Hej hypokondriker

Jag googlade hjärtklappning, muskelryckningar, bröstsmärtor och magont och det visar sig att jag antingen lider av tecken på borrelia eller utbrändhet. Lovely. Häromdagen googlade jag smärta under höger revben och vips hade jag gallsten. Internet är en outsinlig källa för hypokondri.

Nyhetsuppdateringar

Just nu följer jag rättegången mot Papa Dee.

Happy hippo

Allvarligt. Om jag inte rör på mina ben snart så går dom av, av ren inaktivitet.


Frida och Adil

Det här är min lillasyster och hennes sambo. De har förlovat sig och verkar jättelyckliga tillsammans. Det gör mig lycklig!


The time is changing

Det är nog så. Att nuet tar mer av min tid. Drömsk passivitet har förbytts till någon form av aktivitet. När hände det? Och hur?

Bakis skakis

Vaknar kallsvettig efter övertydliga drömmar. Jag behöver tänka mindre. Måste få ut detta på andra sätt och jag funderar över hur.

Cynisk

När kommer straffet? Straffet för att jag har haft det bra så länge?

Fast det är mitt i natten

Jag är så busig och har spring i benen.
Då ska man vara fnittrig, impulsiv och sprudlande.
Så det är jag.

Fredagsgöra

Den här dagen verkar vansinnesvacker. Jag har druckit te till frukosten och om några timmar ska jag promenera gamla stans kvarter. Där ska avnjutas vin, mat och värme på lämplig restaurang.

Kärlekens vägar är outgrundliga

Henne
Försöker jag
Att inte tänka på
Varenda sekund

Ibland undrar jag hur mycket livet ska behöva övertyga henne, innan hon förstår att det inget hellre vill, än att börja dansa med våra hjärtan.


Dagens insikt

Den handen skulle kunna ta på mig var som helst och det känns ändå mest på ett ställe. Det har alltid varit så. Kommer aldrig bli något annat heller.

Fan. I am gay.

Onsdagssaga

Ibland har jag tänkt att jag borde ha levt i en saga. Det skulle varit lite mer kompatibelt med den naiva inställning jag har till kärlek. Fast jag tycker om naiv. En pyttestund av avgrundskärlek är värd så mycket att jag kan acceptera upplevelsen av alla helvetes samlade kval i utbyte.

Blue moon

Jag ligger i sängen och snurrar tio varv i mörkret utan antydan till sömn. Tankarna studsar och det känns onekligen som förvirran har slagit fäste. Det här med att dejta, hur kan det finnas så många oskrivna regler och varför finns inget lexikon? Var finner man mod, trygghet och ork att hoppas? Hur står man naken inför en främling och vågar tro på att man kan bli älskad med alla sina brister? Hur riskerar man allt man har utan att veta vad man får?

Känner mig liten.

Njutbart


Oktoberluft. Jag tycker om att varje höstkväll har allt mer stjärnkrisp i sig, frostaningar på himlen. Jag andas och det är en tid som tydligt passar sig för chai-te med mjölk.

Spanien


Jag går i väntans tider. Inget frö inne i mig, men en härlig semester om två veckor, får mig att koncentrera mer på morgondagen än nuet.

una fantasia

Hon fick min värld att bli annorlunda. Den svällde ut, jag tog den hårdare och med mindre skam. Den fick fler kontraster och nyanser. Vi fortsätter längs samma väg, tätt intill istället för omslingrade. Det var vi och det är vi än. I en annan form. Nu är det inte längre någon som håller andan. Ingen som väntar eller förväntar. Lugn är nog ordet. Nu väntar något nytt.


Roligt

Det som varit, kontra det som kommit nu

Sent igår kväll grät jag. Tårarna rann för kärleken och drömmarna om allt som borde ha blivit, med henne som jag haft närmast i så många år. Igår grät jag och det var en befrielse.

Idag tar jag ett steg närmare mig själv och nya planer.

Undrar vad jag finner?

Någon har hittat fram och lirkar upp dörrar som jag haft igenbommade länge nog.
Behöver en portion av mod.

Söndagsvila

Ösregn och inneväder idag. Så jag har låtit blommorna bada, ansas och byta lite platser. Nu bakar jag scones till mig och barnet. Jag är en snäll och ödmjuk vårdare till både växter och människor!

Saker jag tänker på kring sconesen: Ska smöret verkligen ligga i en pöl runt brödet i ugnen? Jag HAR följt receptet.

Svårigheten att omformatera kärlek till vänskap

I soffan halvlåg jag, med mina ben vilande över hennes. Vi kom nära. Jag såg på henne och rummet krympte. Jag vet exakt när det hände och det slog emot mig med full kraft. Jag drogs till hennes ögon och tänkte fascinerad att jag ville ha mer. Mer av hennes händer, hennes ögon, hennes mun. Vinet hälsade tillfälligt på i våra ådror, det värmde våra okyssta läppar.

Nu tar jag tekoppen med mig, ställer mig vid fönstret och inser att mina minnen och drömmar genom åren, är lika många som löven utanför mitt fönster. Jag tar mina farväl av dem, tillåter mig själv lite sorg. Dricker mitt te och när koppen är tom ska det vara nog för idag. Det kommer fler symboliska tillfällen. Jag tar ett i taget.

Lördag som i helg

Lördag förmiddag och snart ska jag och dottern iväg. Hon tränar Capoeira, en brasiliansk kampsport som är en blandning mellan dans, karate och gymnastik. Det är så häftigt att man blir sugen på att hoppa in själv! Dansen skapades av brasilianska slavar för att dölja förberedelser till uppror. Dansinslagen användes som en täckmantel för kampsporten. Här ser ni ett exempel:


Det har format nuet

Jag tänker att om man vågar älska en människa så blir det bra ibland. Jag ångrar inte mina fel, inte våra förbrytelser och hon har sagt förlåt för förr och jag inser plötsligt att jag inte vill byta ut vår historia mot något alls.

Jag ångrar inget. Non.

Skönt tidsfördriv

Jag spenderar förmiddagen med att läsa poesi på nätet. Flera dikter får mig att stanna upp. Alla visar de sig bära namnet Edith Södergran. Hur har jag kunnat missa henne?

Min syster
Du kommer som en vårvind över våra dalar
Violerna i skuggan dofta ljuv uppfyllelse.
Jag vill föra dig till skogens ljuvaste vrå
Där skola vi bikta för varandra, hur vi sågo Gud.

-------------------------------------------------------------
O denna syster
Skulle vi icke berätta sagor för varandra
Oändliga sagor i tusen år
Tills en gång gryningen bryter in
Vår nya gryning.

Med feberglans i ögonen

Dagens i-landsproblem:

Att vakna med en good hairday... men vara så sjuk att man inte kommer utanför dörren.
Här är jag i naturligt degigt tillstånd. Jag bjuder på den.


Höstlegender


Vägskäl

Skulle jag förlåta mig själv om väntan är allt som blir i mitt liv?

Bara så

Satans jävla skit. Jag måste få mer sex och sluta äta choklad, annars så blir jag aldrig smal och lycklig. Mer sex men ingen choklad är alltså svaret.
RSS 2.0