Störande moment

Jag är inte det minsta förkyld, men en envis hosta har greppat mina lungor de senaste dagarna. Är det någon som har en huskur att delge mig, utöver apotekets sortiment?

On and on

våldsamt klar
smeker jag
lätt din hud med tanken

I mer än en bemärkelse

Ett något bryskt men roligt uppvaknande ur post-nattarbets-sömnen gjorde mig åtminstone trygg i vetskapen att jag fortfarande lever.

Tid

De här dagarna och nätterna förra året var sällsamma. Fick en stark längtan dit ikväll. I dom fanns liksom allt jag behövde.

Långtidsplanering

Jag kommer att jobba häcken av mig i Norge i sommar. Men jag kommer att bli rik.

Step into my world

Jag har pms vilket innebär att jag oroar mig för saker, allt och inget. För tänkvärdheten, motsatserna, skönheten och det sorgliga i att något är alldeles för bra för att få bli.

Ibland så är saker mycket mindre krångliga än vad jag gör dem till.


En tärande känsla

Jag försöker undvika rädsla. Det är så dumt. Så jag försöker.

London

Jag orkar bara lägga ut valda delar från Londonresan på en plats, så om ni vill titta på bilder, återfinns de här. Det är två sidor att bläddra mellan.

The state that I am in

Jag borde lära mig och det gör jag också, men mest i teorin. För ibland vill jag inte veta sanningen. Lyckliga små illusioner, är iallafall lyckliga.

Wish

Vissa dagar undrar jag om det är nåt i luften.

Hej hej

Med vårvarm sol på kinderna, shoppingkassen full, en underbar konsert i minnet och tantfasonerna som bortblåsta. Är jag åter hemma.

Om några timmar är jag på väg

Även om jag är okej på att leva i nuet, så är framtiden alltid så efterlängtansvärd.Snart flyr jag slasket

Nu gott folk, är det bara en timme kvar till jag blir hämtad och styr kosan mot Gnesta där jag spendera natten hos en god vän. Tidigt imorgon lyfter nämligen ett flygplan med mig i, mot London! Ni får helt enkelt klara er utan mig till på måndag eftermiddag. Vad jag och vännen ska roa oss kungligt med har jag tidigare bloggat om här.

Radera är en fin funktion

DET HAR HÄNT IGEN!
Jag måste skärpa mig med att sitta på nätterna och skriva trams.

Vissa saker ska inte sättas ord på, de blir mindre då. Och det räcker så väl med att jag vet att vi är mer för varandra.


Vi går mot bättre tider

Äntligen!

I revan mellan tid och rum

Någons leende. Ett hav. Öppet, nära och fullkomligt uppenbart skyddar djupet oss från fler vågor.

Tiotimmarssömn

I natt drömde jag om Brad Pitt. Herregud! Det tror jag aldrig att jag någonsin gjort förut. Det måste vara vädret. Det finns så många andra som jag hellre drömmer om, om jag hade fått välja.

Vill

"Jag vill leva livets glada dagar", sa jag. Hon sa att det var en bra plan. Så ajöss ångest, nu är det livets glada dagar som gäller!

Jag är en sådan mes

Gamla rädslor blir så lätt till nya.
Men det är skräcken för att hamna i
m o n o t o n i n
som paralyserar mig mest.

Morgonstund

På dåligt humör fast det egentligen är en rolig vecka. Speedad och det kryper i hela kroppen så jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig. Jag försöker att inte få panik men det går så där bra faktiskt.

Söndagsrim

Jag var full en gång för länge sen, på knäna kröp jag hem. Varje dike var mitt vilohem.

För det känns som igår.

2009

Det nya året har inte gjort mig besviken än. De första 16 dagarna har varit ganska händelserika, med rivstarten att få vara med om en ny människas första andetag. Vet inte alls vart mitt liv är på väg, men jag vet att nya, omvälvande saker löser av varandra hela tiden. Jag väntar med spänning på fortsättningen.

Kundaliniyoga

Rörelseextas! När jag kommer ut från träningen känns det som att vara med i en film, jag åker hemåt längs gatorna och trallar på en sång. Ser små blå tecknade fåglar flyga runt träden, som är dekorerade med lampor i alla världens färger. Åh det är skönt, jag gillar det. Ska jag vara helt ärlig, så önskar jag att jag alltid hade den känslan. Vilket aningen oroar mig.


Yoga

Ikväll börjar en ny fas i mitt liv. Träning. Så jag laddar med frukost och ensamtid. Försöker att inte ge vika för nervositeten. För tänk om det blir högstadieflashbacks och alla bestämmer sig för att jag är den tjockaste de har sett.

Det här livet

Jag kan ganska lätt omvandla en upplevelse till sköra, vackra ord. Till magi. Men att förmedla en relation som i sig självt är magi, är svårare. Aldrig vill jag uppleva detta igen. Precis så viktigt är det. Idag behöver jag lugn och minnen, för att jag inser storheten i nostalgi och för att allt känns tidlöst. Jag blir lite sentimental, det är bara för att det är natt. Så det här är en regnlåt. Mjukt regn.


I just can´t stay out of trouble

This is who I am.
Right now.Okej då

Men sen när en fågel envisas med att sjunga oförtrutet utomhus medan solen lyser på mina otvättade fönster, en god vän erbjuder lunch, och en tvååring pekar på mig med sitt knubbiga pekfinger och kallar mig för gråsugga. Då kan jag inte annat än att le ända in i hjärtat.

MinusgraderDenna januarimorgon äter jag en smörgås till mitt te, tänder ett ljus och tänker att allt det här, är det som är. Ibland förlorar jag mig själv. Jag undrar vart jag tar vägen då?

Märkligt

Jag har mycket selektivt intag, men den här gången var tån öm.

Grodan

11 dagar gammal och för liten, vilket resulterar i att hans mor fått order om att amma varannan timme- dygnet runt! Föräldrarna är så slut att de knappt var pratbara när jag hälsade på. Jag bidrog med dammsugning och passade på att mysa när tillfälle gavs i matpauserna.


Pinsamt för mig

Okej, jag är helt sjukt ointresserad av sport, men ikväll fick jag veta att jag tydligen är den enda icke-heterosexuella människan som INTE fattat att fotbolls-Marta är ihop med den där Johanna som hon promt fick med i sitt kontrakt till Los Angeles. Jag skäms, jag trodde verkligen att de bara var bästisar. Lika tjejbästis som Marta var med sin "kusin" som hon tog med till Sverige för att par år sen och som hux flux åkte tillbaka till hemlandet. Jag om någon borde veta bättre. Det där ordet vänskap... kan ju vara väldigt omfattande...


För det som känns

För närheten. För perfektion och tidlöshet. För att det är magi. För att jag blir helt insjunken i fantasier om romans. För att det är så vackert att jag nästan dör. För att jag har lyssnat sönder mitt eget soundtrack.


FullmåneJag tar ner den varje given sekund.

Det är en vacker evighetsmaskin

"I change position a hundred times,
so my dreams won't fall asleep.
I'm not yours, you're not mine,
we just happen to combine.
I'm not yours, you´re not mine,
I just happen to walk the line.
With you."

Silvertrådar


Det omätbara men upplevbara.
Jag har återfått energin.

Vackert

Får man önska en låt? I så fall önskar jag den här.

And your love finds it´s way to meAtt promenera söders kvarter med Mymlan
Att få vara den hon ger ett kort med en vacker ros på
Det handskrivna inuti bär de finaste av mjuka ord.
Det gör allt varmt inombords.
Jag fick även en jättefin present.
Så nu kan jag bära med mig kärleken hon ger.

Faktiskt

För övrigt borde jag våga mer, lite oftare.
Det berikar.

Daybreak

Jag sätter på mig ett livsbejakande läppstift och beger mig ut en sväng ikväll. Kanske kommer det att få mig att tänka inte redan tänkta tankar.

Frukost

Jag äter flatbröd i väntan på att få sätta tänderna i annat.


Tv-kväll

Den här fantastiskt färgglada tröjan har jag fått av en kvinna jag håller väldigt kär. Den ska jag ha på mig nu när jag ligger i soffan och kollar Grammisgalan på tv.


Alla bäckar små

Nähä, om man skulle ta och leta sig ut ur trasselsudden och försöka hålla sig borta från den. Lista på saker som faktiskt är bevis på att det händer NÅGOT i mitt liv:

- Få besök av gravid kompis med tillhörande fru på jobbet i helgen och leka med ultraljudet.
- Krama min dotter oavbrutet hela nästa vecka.
- Åka till London och återuppleva tonårsfasoner om två veckor.
- Gaygala 2 februari.

Jag väcktes av en telefonsignal

Det finns ingen röst jag hellre vaknar till, den gör mig yr. Allt det vi pratar om, även det lilla som nästan slinker förbi har en stor mening. Vi kommunicerar på riktigt och lyssnar till det den andre säger. Vi relaterar, bygger, skapar, ger feedback och bringar en farligt stark dynamik till oss som jag tror kan bli nästintill oknäckbar om den fick flöda fritt, om den tilläts utvecklas i samma hastighet som vi gjort.

I all enkelhet vissen

Hej världen här kommer jag och är tom, jag går vilse i en trasselsudd. Tristessen har bitit sig fast i mig, ge mig ett liv, ett mål, en riktning. Jag har lust att prata med kvinnan som vet saker utan att jag säger något. I hennes armar känner jag mig hemma. Och hon vet, hon kan mig, hon kan mig per automatik och jag kippar efter andan. För när jag ser henne så ser jag allt det där som så få fick veta. Vi är två kvinnor vars själar ständigt finner varandra. Så hade det inte varit för att jag befinner mig på jobbet, så hade jag ringt till Mymlan och aldrig lagt på.

Mental istid

Du klarar det, säger hon. Du är så tränad.
Och inget av detta handlar om kropp.

All in one


...och ner som en pannkaka

Ibland slår den hårt, insikten.
Så här var det ju inte meningen att det skulle bli.
Eller var det?

Morr

Efter alla helger är jag förbannat trött på släktumgänge i koncentrerad form.

Jag slår ett slag för kvalitet

Som jag skrivit tidigare. Den som någon gång har snuddat vid magi, kan aldrig nöja sig med halvdan kärlek. Man får vara kräsen tack och lov.

P:s guldklimp en dag efter födelsedagen

Vi kommer bli kompisar, det här knytet och jag.


En ljuvlig bebis

Strax före sex i morse lyftes han upp ur magen och jag fick först fotodokumentera de nyblivna föräldrarnas kodak moment och sen klippa navelsträngen, eftersom pappan var svimfärdig. Jag har sett barn födas förut, men aldrig till någon som varit mig nära. Fantastiskt. Livet är mycket större än jag tror och tänker. Och det är ju alldeles lysande! Jag log hela vägen hem och gör det fortfarande.

Idag är dessutom de viktigaste delarna av badrummet färdigrenoverade! Nu förstår jag vad jag saknat. Allt är så underbart. Jag tror jag svimmar.

Nu är det så spännande att jag nästan dör

Jag jobbar i natt och blev något förvånad när en av mina bästa brudar plötsligt låg på förlossningen på andra sidan korridoren, tre veckor före utsatt tid. Nu ska det födas barn men bebben ligger med rumpan neråt så det blir kejsarsnitt. Om en timme är det dags. Eftersom det är min favoritgynekolog som har jour, så har jag och de blivande föräldrarna tiggt till oss att jag får befinna mig i operationssalen när miraklet sker. Tänk vilken ära att få välkomna livet från första sekund!


2009

Framtiden, här är jag!
Kom och ta mig!
RSS 2.0