Jag fick något att se fram emot

Det hade utlovats gråa moln idag, men solen sken igenom.
Jag menar nog något annat än vädret egentligen.

Lika som bär?

Det är lite roligt det här med kändisliknelser. Själv har jag haft ihop det med en tjej som ser på pricken ut som Maggie Gyllenhaal och nu har jag från två helt separata håll fått höra att jag skulle likna Rachel Griffiths. Visste inte vem det var så när andra påståendet kom, var jag tvungen att bildgoogla. Det var ju sannerligen en komplimang, men jag ser verkligen inte vilka drag som skulle vara mina, mer än hårfärgen.

Det här är Rachel eller jag, jag eller Rachel...


Liten

Utrymmet är litet ibland och jag orkar bara vara jag. Precis som jag är, i den här formen och storleken.

Fuckingjävlauttråkad

En snöig och lite slaskig dag. Blött och kallt överallt, lite vår hade inte skadat. Jag har landat i vardagen med en duns och humöret är i botten. Vad sker? Inte mycket, det finns inget roligt inplanerat att se fram emot.

Skriver några rader i ett worddokument. Men mitt skrivande känns betydligt mycket mer välartikulerat och vackrare, än vad jag någonsin kommer att känna mig i verkligheten.

Fredag trots allt

Höjdpunkten idag, det var när lilla E frågade om hon fick laga en trerättersmiddag till oss. Äta efterrätten till Let´s Dance och mysa i soffan. Fatta: hon närmar sig tonåren och tycker fortfarande att MAMMA är bästa sällskapet till helgen! Hon föreslog att jag skulle ta ett glas semesterimporterat rödvin medan hon gick och handlade. Så nu sitter jag instängd på hennes rum medan det stökas i köket. Mammahjärtat slår små glada volter i bröstet.

Semesterbild från veckan som var


One of these days I’m gonna sing a different tune

Jag känner för en förändring. Inte av rutiner, nej, av livet. Något måste förändras. Det räcker alltså inte med att vända dygnet, påbörja nya dieter och åka på semesterresor? Den bortskämda slynan vill ha mer?
 
Varje vardag är den andra lik- ohändelserik. I sagor kan allt hända. Men vi då, vi som inte lever i en saga. Hur blir det med oss? Jag och Veronica Maggio funderar vidare på den saken.Hello honey ;-)

Till anonym som kommenterade mitt förra inlägg: du är verkligen sämst på att vara anonym!

Det är okej, jag gillar dig ändå.

Tadaaa!

...och på ingens begäran, kommer här en bild på solbrännan. Innan den flagnar bort.

Till vänster om mig, utanför bild, står två byggarbetare och borrar in ett fläktsystem. Håller ena handen över koppen för att slippa damm i teet och den andra över örat. Hörselkåpor är visst bara till för de arbetande.


Så känns allt

Jag har landat i kylan.

Ingenting slår glädjevolter idag, det mesta bara är.

Hej helt apropå!

Bloggen har semester. Den vill egentligen inte bli störd av mitt skrivande.
Men redan på torsdag är den tillbaka igen. Så håll ut!

Vykort från Gran Canaria

Jag har fått en gigantisk drink framför mig, fick inte in en bild i datorn. Troligen den största jag någonsin sett. Jag klappar lite vördsamt. Hur fan ska jag hälla i mig den här? Den kommer att ta en vecka att dricka. Det kommer att bli karusell i mitt blodsystem. Ja, ja… men vi ska ju alla dö.

Soundtrack for tonight:


Solsken hitåt tack!

 

Idag visar termometern -10 grader. Imorgon genomgår jag en 35-gradig temperaturförändring, för då åker jag till Gran Canaria med dottern och noga utvalt sällskap! Jag lovar att återkomma, förhoppningsvis med väskan full av nya berättelser. Stor kram på er alla mysiga människor som har vägarna förbi bloggen! Håll er på mattan, helst en flygande…

I’ll be back, som Terminator-Arnold sa.

(Lite info till potentiella inbrottstjuvar. Jag har väldigt observanta grannar och dessutom kommer mina föräldrar att vara här och passa djur och post.)

Tantvarning!

Jag älskar att hasa runt i stickade sockor. Snart kommer jag väl att börja intressera mig för antikrundan, brodera monogram på lakan och huta åt ungdomar som lägger fötterna på sätet i tunnelbanan.

Att hålla ihop

Att hålla ihop. Att fokusera. Att se fram emot. Det känns roligt att vi ska ge oss ut och göra stan när tillfälle ges, det känns som ett urklipp ur dåtid. Rödvinsglada brukade vi ramla ur taxin och stanna med benen i kors för att inte kissa på oss av skratt. För de bästa historierna är våra, precis som det alltid har varit.

Jag konstaterar att allt som oroade mig i höstas, oroar mig inte längre.

Dags att sova middag en timme

Nu har jag påbörjat 11 dagars semester! Olägligt till det så snurrade det i hela huvudet när jag vaknade imorse och inte blev det bättre under jobbdagen. Kanske har det varit lite mycket på sistone, kroppen är inte som den ska utan full av stress. Det är som om jag har bråttom, bråttom, bråttom hela tiden och det blir väldigt svårt att hantera.

Blodtrycksfall låter inte lika allvarligt och uppseendeväckande som att svimma. Lyckligtvis var det i omklädningsrummet efter jobbet, när ingen annan var där. Mindre pinsamt.

Alltför många människor tar kärlek för givet

Så är det alla hjärtans dag. Jag är en sån där skitjobbig typ som gärna fixar roliga överraskningar för andra, och sen blir småstött över att ingen överraskar mig. Jag vet inte hur det är att ha någon att hålla i handen varje dag, inte heller hur det är att kväll efter kväll somna bredvid den man älskar mest i hela världen.

Jag bittrar ner mig det här datumet, men det är bara en täckmantel för andra känslor. För jag tror att jag kan älska himla mycket. Jag skulle nog vara hon som skriver lappar med små och stora ord för att smyga ner i jackfickan när hon inte ser. Jag skulle kunna få för mig att skriva ett meddelande med läppstift på spegeln i badrummet om jag gick hemifrån tidigare än henne på morgonen. Jag skulle kanske väcka henne mitt i natten bara för att berätta att hon gör sig väldigt bra i min säng.

Städlördag

Idag på Willys var det en ung kille som plötsligt kliade sig under t-shirten i armhålan och sen luktade på fingrarna. Jävlar vad äcklad jag blev! Men så köpte jag en microfibermopp och livet kändes lättare igen.

Remind me of who I used to be

Jag och Sophie Zelmani vill ha Fire i våra liv. Men man får nöja sig med att hon sjunger om det för mig på Spotify, medan jag dricker ett glas vin.

Darlings! Ni skulle se mig nu.


Eller inte...

Det är alltid skönt att börja morgonen med en vaxning.

E

Har försökt komma fram till en beskrivning av det här lilla knytet, närmare bestämt hur jag tycker att hon luktar. Men jag kunde inte vara mer precis, mer än att hon luktade just "gott". Fast jag har kommit fram till det nu. Hon luktar trygghet.


Torsdagsmys

Rätt koncept för eftermiddagen är det som gör en glad!
Som umgänge med guldkornsvän och bebis samt drömmen om varma, soliga dagar.

(På onsdag drar jag nämligen utomlands!)

Oh the joy!

Nu har jag påbörjat min en och en halv lediga dag, för den här veckan. Fullt ös, medvetslös!!! Fast tvärtom. Lugn och ro, lev som en ko. Eller nåt.

Om jag blundar in i tiden

Jag har fina minnen från den här tidpunkten på året.
Det är som att alla februaris ibland existerar samtidigt.

När vi sa hej då den där söndagen för länge sen, så ville jag vända mig om. Jag tänkte att det inte kunde vara rätt, vi hade ju något. Jag hade en sådan lust att springa ikapp henne och placera min hand i hennes, den passade ju där. Men så tänkte jag på henne och hennes hjärta och på vad vi hade bestämt. Kanske andades vi lite extra, kanske för att vi båda kände på oss att det var en natt som aldrig skulle upprepas. Alldeles snart skulle livet komma emellan oss. Men just precis då, om än för en väldigt kort stund, så handlade det bara om kärlek.

Jag tänker att jag skulle vilja spara alla mina vackra minnen i en ask.
Också de som kommer att komma, som jag ännu inte minns.

Flyttdags

Nu kära bloggläsare, har tiden kommit för att ni ska gå in och lägga höga bud på min lägenhet:

http://www.hemnet.se/beskrivning/595484?r=3

En lång dag senare

Jag var ledsen hela måndagen. Liksom jag-börjar-snart-gråta-ledsen, jag-har-ont-i-min-kropp-och-mitt-hjärta-ledsen. Gemensam vårdnad är inte alltid en dans på rosor, det är då ett som är säkert.

It´s enough

Nu ska jag åka till ett kontor, skriva kontrakt till min nya lägenhet och sen åka hem igen.
Okej det var det, hejdå.

Godnatt, vi ses snart igen!

Efter en dag fylld av mer än jag borde ha hunnit med, är det nu den kallaste vinternatt. Himlen med alla sina stjärnor bildar trygga mönster. På frusen mark är läget stabilt.

Puls ur balans

Det är svarta ord, hemska drabbningar och kolsvart storm som drar ihop sig på hennes himmel. De ställde varandra de där svåra frågorna och svaren var inte lätta.

Jag önskar att om man bryr sig jättemycket om någon, så löser sig resten längs vägen. Så är det nog inte, jag kan inte komma med någon mirakulös räddning. Men jag försöker vara en stabil trygghet för henne att relatera till, någon att luta sig mot när det känns tungt. Jag tar hand om henne och hon tar hand om mig och allt det vi säger till varandra menar vi. Samhörighet och tillit som växt sig starkt genom prövningar.


Livet blir inte mer spännande än så här

Lite butter över att jag tackat ja till extrajobb ikväll eftersom jag helt glömt bort att det är schlagerstart!

På restaurangen igår fanns en kille som flirtade ohämmat trots att hans flickvän satt bredvid. Jag blev lite generad först, sedan stirrade jag ohämmat tillbaka så han blev generad och slutade. Det var det enda rätta sättet. Han var ju bara en kalv i alla fall.


Hoppet är det sista som lämnar även mig

Ikväll är det dags för middag och utgång med de roligaste jobbkollegorna. Det var väldigt länge sen jag hamnade på annat än Roxy, så jag ser fram emot att titta på såna där heterosexuella människor för en kväll. Budskapet jag bär idag är dubbelt; jag är trött efter nattjobb men jag klär mig färgglatt. Om utsidan är lite snygg, kanske insidan hakar på tänker jag.

Förresten. Om ni har någon bra på låt på hjärnan just nu, skulle jag bli glad om ni skrev en kommentar med den. Just nu känns det som om jag lyssnar på samma gamla musik hela tiden. Jag behöver lite nytt.

Tryggheten

Relationer med andra människor är sköra band, lätta att skada eller förbruka. Blod är inte alltid tjockare än vatten och en familj blir inte värd namnet när respekten saknas, när man förminskar, kränker och trycker ner någon för att slippa se sin egen otillräcklighet. 

Hon har ofrivilligt byggt sitt liv efter dessa förutsättningar. Hon kommer att klara sig mycket bra ändå, för hon kan skratta, älska och det viktigaste av allt; se sanningen och beskriva den. Om hon faller så kan hon landa mjukt på oss som står orubbligt vid hennes sida.


Till alla googlare därute

Jaha gott folk! Det är dags för en Best of Googling! Här är några av de underliga sökord som mer eller mindre  förvirrade människor skrivit in i google för att finna svar. De fann nog inga sådana, eftersom de hänvisades till min blogg. Men vem kunde ana att google är en sån bra källa för skratt?

1. Annelie Hansson MILF.

Detta är spännande. Fram till nyligen visste jag inte alls vad detta uttryck betydde, men det betyder Mothers I´d like to fuck. See and learn säger jag bara, folk ser mig ju uppenbarligen som en sådan!

2. Anneli Hansson Paradise Hotel.

Återkommande tema bland besökarna men jag är inte i närheten av att vara den här människan. Hon och hennes syster finns här.

3. bögsar som kissar i sängen på varann.

Här måste språkfascisten i mig komma fram. Det heter inte bögsar. Det heter bögar, eller homosexuella. Personligen känner jag inga sådana som kissar i sängen på varandra.

4. sjuksköterskeexamen, vad ska man köpa.

En liten klocka som man kan fästa fast med en nål i fickan är vanligt. En spahelg för tentatrött kropp förmodligen mer uppskattat.

5. annelie knullar

…alldeles för sällan, vågar jag påstå.

6. Jag träffade Annelie i fjällen tandådalen 22 Januari 2010. Jag fick hennes telefonnummer men det går inte att komma fram var ska jag hitta henne. Hon bodde i Stockholm och jag vill komma i kontakt hur ska man göra… (osv)

Den här jättelånga googlingen gör mig förbannad. För fan, googla inte en halv roman människa!

7. Kattakuten.

Jag har två kattdjur och jobbar på akuten. Men har jag någonsin bloggat om det som kombination?!


8. Annelie har dubbelmoral

Ouch! Got me there.


Om

Jag tycker om hennes sätt att välja ord när vi pratar. På något sätt är det befriande att säga saker rakt ut, även när man tror att de är självklara. Jag tycker om henne, inte bara för att hon går bredvid och nära, fastän vi ofta gått i motvind. Och inte bara för att vi har försökt stöta bort varandra genom åren, men ändå står kvar. Att vara någon nära handlar om att göra sig sårbar och det är svårt. Jag tycker om elden, orden och samtalet som finns. Jag behöver den kontexten.

Qx gaygala på Cirkus igår

Det kan anmärkas att gaygalan igår fick en värdig Årets Homovinnare i idol-Mariette! Men varför inte döpa om evenemanget till böggalan, för det är ju just det den är. Idag sitter jag med ett stukat finger och ett lätt värkande huvud, men är klart nöjd med gårdagen!

Klänningsbild från förfesten


Förfest-sällskapet
Kall champagne i glaset och ansiktet ditmålatMitt galasällskap hade lämnat barnet hemma och var redo för fest!


Jag och mitt galasällskap lite tröttare framåt nattenEn av de där Hollywoodfruarna var på plats


Erica hittade snyggt sällskap på dansgolvet framåt småtimmarna......så jag tog på mig att underhålla snyggingens flickvän under tiden...
(observera min lätt nöjda uppsyn!)


Mycket nu

Har varit igång sen halv sju i morse, idag ska hemmet fotograferas inför visningen och jag har bara till lunch på mig att få allting klart. Stress, stress. Sen hoppas jag på en timmes eftermiddagssömn för att orka med QX Gaygala på Cirkus! Lila finklänning väntar i garderoben och om jag bara hinner fixa strumpbyxor, så tänker jag vara skitsnygg ikväll!
RSS 2.0