We always take the long way home

Jag sätter ära i självständighet. Jag gillar att lösa saker på egen hand och
göra saker på mitt sätt. Avskyr att daltas med. Kan själv.

Men envisheten är inte bara av godo. Jag vet att jag är dålig på att ta emot
hjälp om den erbjuds och ännu sämre på att be om den själv.

Idag tog jag ett steg fram och blev mött i det sårbara. Jag fick hjälp att hantera och diskutera omvälvande besked. Blev varsamt bemött och fick mat och vin utan att jag bad om det. Så skedde det en skiftning. Från fuktiga ögon till värme i bröstet.


Ett steg på rätt väg

Träning är inget som jag delar med mig av i vanliga fall. Men när det var snö och -7 grader ute så laddade jag ner en app och började följa ett sexveckorsprogram stegvis, där målet var att kunna jogga 5 km på 30 min. Sista lektionen avslutades ikväll och jag klarade det utan att sakta ner en endaste gång. För första gången i mitt liv! Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig!

 


Kommer sommaren på nytt blir jag överraskad

Det var vinter när jag sa det på en tisdag och dagarna efteråt passerade i ett töcken. Första dagen började jag gråta flera gånger, andra dagen kunde jag inte somna utan låg vaken och stirrade livrädd upp taket i flera timmar. När tredje dagen kom hade känslan övergått till ett mörkt jävla hål av ångest i bröstkorgen och jag gick inte ut på hela dagen.

 

Flera veckor innan hade jag bestämt mig för att det fick vara nog. Jag orkade inte låtsas längre. Innan hon svarade hade jag redan bestämt mig för att det inte spelade någon roll. Men så fort hon hade yttrat orden vändes istället känslan till det motsatta.


Önska mig lycka till

Så gör vad du ska göra, även om du inte vill göra det.

Satt vid ett fönster och kände på våren

 
Det blåste varma vindar i Stockholm i dag. Brydde mig inte om att det var kallt i skuggan, med jackan uppknäppt när jag gick längs vägen.
 
Så är jag den som ler för mig själv igen och som har ett hjärta som inte slår dubbelslag av stress, av ingenting annat än lördagen i april och av hur fint det är att få må bra.
 
Njöt när jag satt där i fönstret. Känslan av att allting åter är överkomligt.

Om våren och varandet

Det finns mycket som är mystiskt i tillvaron, mellan människor. Mycket som är obeskrivligt, som bara är sitt eget. Drömmer fortfarande om då, fastän nu också är vackert.

Tar en dag i taget och berörs på så många olika plan att det ens är onödigt att definiera närmare, faktiskt. Och kanske att det egentligen är den enda sanningen som är viktig nu.


When this kind of fire starts, it is very hard to put out

Jag iakttar oss utifrån och tänker att det skulle finnas så mycket frågor kring oss för den som inte vet. Man skulle undra vilken vår relation var, om vi älskade varandra, eller om vi en gång gjort. Jag inser att för den som inte vet är det säkert svårt att urskilja om vi är lyckliga. Men vi ser på varann med kärlek genom halvslutna ögon. Är båda inställda på att det får ta den tid det tar. Jag försöker vara god. Ge mig själv vad jag behöver, utan att ge vika för vad som är rutin eller rädsla.

Känner tyngden av ett decennium i händerna

På sistone har jag tappat taget om fantasin. Blir nerslagen av vardagen, om det nu är så här den känns. Borde lyfta min envisa haka mot vårsolen och svälja livet i stora klunkar. Hitta glittret, hitta nya viljor med för den delen. Men solen lyckas inte tina mycket alls, bara sudda ut de tydligaste dragen. Det är väl fint att hon känner för en person, men jag är ledsen över att denne inte är jag. Jag är innerligt ledsen över att det inte är jag.

Bara fortsatt hålla fast vid intentionen

Någon gång måste det trubbas av. Rinna ur kroppen. Det gör det. Nu har det gjort det.

Hur ska det gå?

Hinner nätt och jämt vakna på morgonen innan ledsnad tar över, gör mig svag med skakiga händer och svajigt hjärta. Döljer fuktiga ögon och håller armarna som en försvarsmur mellan min kropp och henne. Paralyserad, känslomässigt rubbad och den här stabiliteten som jag hade lyckats bygga upp, är nu raserad i en liten hög.
RSS 2.0