Vi måste lära oss några saker till

Jag har en dotter som fyller femton i sommar. Försöker vara konsekvent i mitt föräldraskap. Tänker att det ska förändra någonting. Det förändrar ingenting. Undrar vad det är jag försöker upprätthålla. Om vi bara försöker uthärda i väntan på att orka möta blicken hos varandra igen. Inte i tystnad, men uthärda.

Allt som tagit mig hit

Det är några stora säckar som har knutits ihop. Det förvånar mig nästan hur stor plats de tog nu när jag har rensat. Beteenden och saker vi jobbat på, allt får man lite granna börja om från början med. Så jag övar vidare. På.

Konflikthantering.
Rak kommunikation.
Tydlighet.

Det där med tillit är svårt för mig, det tar tid och hårt arbete. Dessutom är hon så olik mig, på alla plan utom kanske envisheten då. Nyttigt för mig det här med olikheterna och även om jag är rädd ibland är jag glad att vi fortsätter hoppa. Hur mycket jag lär om mig själv längs vägen låter jag vara osagt, men ni kanske förstår ändå.

Held togheter with glue

Jag var rädd för att komma tillbaka till en plats där jag kanske inte längre skulle passa in.

Men det uppskattas att umgås, sådär avslappnat i en soffa där man mest bara retas och pratar om det lilla alltet.

Somliga relationer verkar inte veta av tid eller begränsningar. De bara är.


Simultankapacitet

Hursomhelst. Det blir nog bättre i tillvaron snart, på ett eller annat sätt. Medan jag väntar på det så vårdar jag min ettåring som har 40 graders feber och öroninflammation.

 


Tillbaka på platsen där jag en gång började

Det ligger ett hav mellan oss och just nu känns det havet mer gigantiskt än någonsin.

Fyller fler sidor i historien om oss

Längtan gnuggade mot mitt ansikte. Jag orkar inte hålla järnridån för känslorna på plats så himla många veckor i taget. Det fungerar inte med ren viljekraft, det vet jag sedan tidigare. Kärleken har alltid en tendens att hitta sprickor i min yta så småningom.

 

Jag bär sanning. Hon bär också sanning. Det är väl fint och lite sorgligt på samma gång. Sällan har telefonen varit så välpolerad som ikväll, under de minuter jag sköt på samtalet. Kraschlandade rakt in i ett tomrum som jag insåg var allt annat än tomt. Vi gillar oss trots att olikheterna gör att vi ryker ihop då och då. Att vi trots allt oftare påminner varandra om bra egenskaper som vi har.

 


Hursomhelst

I natt låg jag vaken och fann lösningar på problem, det mesta handlade om rak kommunikation. Sånt som jag är världssämst på. Föreställde mig ändå vara modig och på riktigt ärlig. Vara livrädd men ändå hoppa.
 

Måste jag? Frågade jag mitt inre som alltid bär på ärliga svar. Ja. Svarade hon.

 

Jag ska alltså inte tänka, bara prata? Jag? Haha. What a joke.

 

Så här i dagsljus känns ju allting lite farligare. Så jag vet och jag vet inte och jag hejdar alla de där orden som ändå inte går att sätta fast vid det som är.


Melankoli

Vet inte längre om det är hem jag är på väg till, eller bort från. Nej, vi har inte gjort det lätt för oss. Samtidigt är vår närhet det lättaste jag någonsin gett mig in i. Bara på ett annat sätt.
 
 

En dag kanske jag ska tala om allt. I sinom tid. Någon dag.

Hur gör man med insikter man inte riktigt klarar av att hantera? Hur gör ni? Jag lever tydligen bara på och låtsas inför alla, mig själv inräknat, att det går hur bra som helst även om ledsnaden trycker på inifrån.

Nyår. Bah!

Reagerade och hamnade i en sorgsen svacka, för det bildas ett tryck i bröstet när saker man vill tro på börjar spädas ut. Så först blir jag osams med en som jag har känt för alltid. Strax därefter kliver ett annat drama in genom ytterdörren, på min barnfria dag. Men ahhh, inget går väl upp emot ett oväntat tonårsgräl lagom till midnatt!
 
Får väl hoppas på årets övriga 363 dagar istället.

2013

Här är mina armar runt barnen och här lutar vi huvuden mot varandra och här pussas vi och här... nej, det går inte att beskriva. Alla ord är för små och beskriver inte kärleken tillräckligt.

 

RSS 2.0