GOTT NYTT ÅR!!!

Hej då Stockholm och jobb. Hej Lindvallen, slalom och ledighet! Nu pausar jag från internet några dar. Och förresten. Man måste våga tro på att äkta kärlek finns när man hör Sarah Mclachlan sjunga. Allting annat vore mycket grymt.


(Förbjudna ljuva)

Olika minnen som etsat sig fast i huvudet. Tanken på henne gör mig så porrig.

That's fine with me.....
 


You´re the storm that I belive in...

jag ser
ditt innersta
lyfter det
till ytan

allt så sant
så bra
så svårt
så oemotståndligt

Lyssnade på den här sången nyss. Både gammal historia och framtid sammanfogat. I ett då, där jag knappt orkade och ett nu, där jag andas. Och ett om, som jag kanske får uppleva någon dag. 

 Summering av året

Jag vet vem jag är
Vad jag vill ha
Och ge
Min själ är vid
Mina tankar flexibla

På det stora hela har jag haft ett bra år 2007. Känslostormigt är ett annat ord. Harmoniskt också.


Familjen som filosoferar för mycket...

Underbar kommentar, från dotter som befinner sig i fjällen:

- Mamma, finns vi hela tiden?


Vardagsguld

Jag tror att det är bra att tänka på allt det som gör dagarna lite guldkantade. Som ger det extra skimret. Så man inser hur bra man faktiskt har det.

Världens sötaste telefonsvararmeddelande väntade på mig idag när jag vaknade efter nattarbetet:

"Om du och jag hade varit ihop hade vi firat det här nu. Men jag tänkte att jag ville dela det med dig iallafall, även om du ligger och sover".


image31

Juldag

Konstigt. Men lärorikt.

Ibland undrar jag om jag knatar runt i redan upptrampade spår av gammal vana.
Och var jag skulle hamna om jag faktiskt lät bli.

Om några dar vankas det semester. Ser fram emot.

Old habits die hard

Livet är annorlunda nu.
Jag är fortfarande naiv.
Och samtidigt misstänksam.
Hopplös.
Men inte drömlös.

Jag återfann saker jag tappat.
Framför allt balansen.
Jag har allt.
Kräver inget.

Vi glittrar mot varandra och låtsas som ingenting.
Jag längtar efter dig. Säger vi inte.

Om jag får det jag får.
Var det det som jag skulle ha.


Floating

Livet ger mig många skratt men även några ömma tår eftersom jag ständigt snubblar över mig själv. Jag antar att det är i sin ordning. Vad kan jag göra när det enda som flyter i mina vener poesi, poesi, poesi och du skulle bara vara tillräckligt full för att få höra. Det är vackert. Saker finns där i mitt huvud, det som tusen texter kanske kan säga.


Apropå ingenting

Eight hour cream. Säkert giftigt som satan, men det funkar.


Dagens Jan Stenmark:
image30

Julefrid

Så många tillstånd, så många världar, så många känslor. Jag är helt slut och ändå är känslan av vakenhet stark. Har varit en mycket intensiv dag. Ser fram emot nattens svalkande drömmar. Kroppen känns tillfreds och det pirrar i alla muskler. Så länge sen. Det är fantastiskt att komma ihåg att jag en tid alltid kände på det här sättet. Idag är jag glad och ohormonell. Så kom inte och peta på min illusion av kontroll och lycka, den brukar gå över av sig självt ändå i sinom tid.

Information overload

Adjektiv adjektiv, vad säger de egentligen? Jag sa att jag tar ledigt från allt nu. Vännen svarade att jag ska sluta säga saker jag inte kommer hålla. Och det är ju en herrans poäng.

(Nattligt rödvinsblogginlägg från Stockholm)


Tidig tonåring...

Emma: Får jag ta en lussekatt?

Jag: Ja, men det kostar minst en puss per russin.

Emma: Jaha. Jamen då pillar jag väl ut dom då.

Är de inte väna och ljuvliga, de små liven........


Andra får tala inatt


Rock on

Ibland blir jag så stolt över mig själv. Att jag trotsar alla måsten och hur man egentligen borde uppföra sig. Att jag istället gör precis det som magen säger mig. Jag vill inte på min dödsbädd tänka att jag kunde gjort mer för kärleken. Det är min sanning. Frågan är bara vara gränsen för positiv och negativ envishet dras. Jag har bestämt mig för att gränsen får vara nådd.


Till synes oförändrad. Men inuti bultar en obotlig romantikers hjärta och det vill bara bli utsläppt. En vacker dag ska det få flyga fritt. En vacker dag, när världen runt om faktiskt är redo.God jul i förskott

Julpussar für alle Raringar. Mitt hjärta rymmer er alla!

image29


Plocka upp. Bära. Nära.

Underbara människa som är så där genomäckligt positiv att det smittar. Vänner är det vackraste som finns! Bara finnas till med varandra. Jag säger det så ofta att orden snart blir uttjatade, men vardagen är en lov i P´s närvaro. Sedan trivs jag för övrigt lysande i hennes kök där man serveras allt från hemkokt kolasås till fotbad för frusna fötter. Och djupsnack. Hon får mig att prata om saker jag inte alltid pratar om. Vi pratade om kärlek och om hur livet är och blir. Hur vi kanske vill ha det i slutändan och hur vi definitivt inte vill ha det. Det är väldigt få människor som känner mig så väl att jag tillåter dem att läxa upp mig för mitt eget välmåendes skull. Det var ord och inga visor och det träffade där det skulle. Slutligen enades vi om att så länge mina depressioner yttrar sig i ilsket inköp av dyraste kungsgran, så är det en smula udda men ändå under kontroll. Kyla ute så att andedräkten syntes, men värmen i orden sitter kvar än.

Ny dag nya tag

Den här nya dagen har blanka blad utan linjer. Jag blir än mer en konstnär över mig själv. Fri att skissa mitt liv som minne, skriva på tvären, upp och ned eller hur jag vill. Det är ju min dagbok och mitt liv.

Traditioner är till för att upprätthållas, jag och P står redo för tredje året i rad. Biljetter bokade till Gaygalan i februari! Nu är bara frågan hur galaglittrig jag ska vara. Ganska mycket tror jag. Man får inte ett roligare liv än man gör sig! Nedan bilder från 2006 och 2007.


image29


image28

Vinterdepression? Stress? För bortskämd för mitt eget bästa?

Imorgon är jag en arbetande kvinna. Välbehövligt avbrott från mig själv. Så mycket saker jag har att se fram mot kommande månader. Ändå är grundkänslan att ingenting är roligt eller värt mer än en axelryckning. Inte ens det jag VET är roligt orkar jag med att ta in.

Så mycket som snurrar inuti mitt huvud. Ibland önskar jag att jag kunde kapa av den ena sidan av mig för den andra sidans vinnings skull. Men det är väl inte så världen fungerar. Vänster OCH höger hjärnhalva. Förnuft OCH känsla.

OCH!!!


Image is everything and nothing really

Jag har en chokladmoussemage. Så idag käkar jag spenat och tänker på min hälsa. Kanske att jag hetsäter lite havregrynsgröt senare. Jag tror fan jag ska lägga lite mer energi på att vara snygg. Kanske visa tuttarna lite mera också. Två personer har hittills hållit med mig om det.


Och snart är det jul igen

Det kommer så rakt från klar himmel. Pang! Jag tänder till på två röda och så blir hela tillvaron mörk. Ingenting känns roligt och istället för att ta itu med något samlar jag på hög. Den som spar hon har. Även en utmärkt strategi för att samla stress. Även om jag inte fattar mina egna reaktioner själv, så förstår iallafall Mymlan mig. Hon ger mig kraft att reda ut mina irrtankar till en fungerande analys av vad jag gormat om. Hon finns tydligen oavsett om det blåser orkanvindar eller är stiltje kring mig. Jag ska våga lita på det lite bättre.

Upp som en sol, ner som en pannkaka och så om igen

Välkommen till en dag i Annelies liv
Den klassiska berg och dalbanan
Jag är aldrig långtråkig

Shut off the hopes and possibilites, wipe out my imaginations


Oinbjuden gäst

Min kropp är Mount Everest
Mitt hjärta är inbäddat i tjära
Jag känner mig som vatten
Jag är trött och trilsk
Jag borde sluta analysera ord

För jag fattar som vanligt ingenting alls eller inbillar mig fel.


And it´s a fact!

Igår var jag på två timmars thaimassage. Innan var jag stel som en pinne och hade lite molvärk i höften. Nu efteråt ömmar det som blåmärken över hela kroppen, mensvärken har fyrdubblats och molvärken i höften har övergått till skärande knivar för varje steg jag tar. Jag tänker att det säkert är någon bra renande process på gång, ungefär som att efter smärta kommer solsken? En natt med 10 timmars skönhetssömn följde iallafall. Det var på tiden.

Idag händer det roliga saker i mitt liv. Äntligen!

...fast bilden är från förra året

För övrigt kan man finna värme i den djupaste snödriva
För övrigt är bilden bevis på att eld kan brinna även när den är omgiven av kyla
För övrigt står jag och andas för två

Tills tiden låter hennes väsen tina

image26


Evolution

Jag omskapas. Förändras i mina egna ögon. Allt som inte är fastfruset är vackert. Föränderlighet eggar mig. Jag är under ständig utveckling. Igår jobbade jag också på att lägga lite band på mig själv, säga nej, stoppa där jag kände att det kanske inte vore så smart. Jag är smart. Så ska det förbli!


Oh river of time

I livets virvlar möts vi. Glädjen över att inte ständigt fumla med gränser mellan individer i interaktion, har lett till lättnad. Och lättnaden har stor kraft att förändra beteendemönster hos de som vill. Tillvaron känns riktigt spännande mellan varven. Intensivt, har det alltid varit.

Tillbaka till livet

Känner mig som om jag kommit ut ur en ofrivillig exil. När PMS:en tar slut blir världen vacker igen. Tänk att jag får ett skynke över ögonen 10 dagar varje månad. Helpuckat! Slöseri med tid! Urk. Nästan en anledning till könsbyte. För DET vore ju verkligen en bra plan för mig...eeeh...

Här kommer en bild bara för att den är rolig. Undrar vem som vill gå på kassa möten?!

image26

Lucia

Igår somnade jag elva och har nu sovit gott ända till fyra. Det är dubbla tiden mot igår natt. Det går sådär med dygnsomställningen, kan man säga. Jag vaknade ur en dröm, så verklig att jag kunde ta på den. Eftersom lucia ska firas okristligt tidigt (06.30) i dotterns skola så tänkte jag att det var lika bra att ge upp snurrandet i sängen och mysa en stund med te och..eeh...dator istället.

Idag ska jag vaxa benen, handla julklappar och fika med en av mina Bästa Brudar. Imorgon ska jag få två timmars thaimassage. Vardagslyx när det är som bäst. Bilden visar ett lussebak för tre år sen. Endast en avslöjande detalj är photoshopad. Jag tänker att det är väl meningen med kameror. Att minnas andra tider. Inte nödvändigtvis lättare, men värda att komma ihåg. Jag inser även att det är dags att handla nya kläder, eftersom den där tröjan fortfarande ligger i min garderob. Och den var gammal redan då.

image24
.

Reload

Nu ljusnar det allt lite. Det är inte jag som är klyschig, det är klyschorna som härmar mig.

Slår armarna om mig själv och väntar. Väntar på att landa.

image23

Jag är en smula cyklisk

Idag känner jag mig verkligen nere. Men det är bara en känsla, alltså inget Farligt. Känslor kan jag. Men just den känslan bidrar till att jag orkar inte med att fylla 30 nästa år och vara värdinna till en massa löst folk, bara för att man förväntas ha en stor fest. Jag orkar inte med att läsa lyckliga människors bloggar, jag orkar heller inte stå emot att göra det. Jag orkar inte med att vara trevlig, jag orkar inte med att livet bara rinner förbi medan jag sitter på jobbet, kör bil, steker köttbullar och påminner andra om att borsta tänderna. Jag orkar inte med att det är så lite vuxen kärlek i mitt liv. Jag orkar inte med att göra alla de där sakerna som SKULLE kunna underlätta: börja träna, sova ut, ringa och vråla åt byggjobbarna som aldrig pallrar sig hit för att slutföra mitt halvfärdiga badrum. Hej då för jag orkar inte med att skriva heller. Bara ett tomt hot, som vanligt. Så småningom hoppar alltid den där rackarns livsviljan upp och smider planer. Livsviljan är en jävla förrädare.

Stängt för insyn. Men mina hyacinter vecklar ut sina knoppar och det luktar iallafall gott.

Beslut

Vill ge kärlek åt ledsen Mymla. Just nu stavas den kärleken på bästa sätt:

Utrymme
Frihet
Luft

Så mycket svårare än närhet.

Till mig själv vill jag ha kärlek som är:

Vacker
Passionerad
Vald

Tills jag finner den kärleken lever jag gott, ensam. Jag vill vara nog. Räcka som jag är, med mina egenheter, svagheter och brister. Och när jag väl har hittat det vill jag bli tagen med storm, så att jag aldrig mer behöver tveka.


Godmorgon Sverige

Att vara trött, hormonell och utarbetad tar sig fascinerande uttryck. Nyss blev jag irriterad på min granne som ringde på och ville diskutera om vi ska ha ett förråd på tomten. När jag knappt har vaknat efter nattarbetet!!! Ett till tecken på irritation: att bli galen på grannar som inte kan ta ut sin tvätt ur maskinerna när den är klar. HUR SVÅRT KAN DET VARA??!!

När det stormar

Även det starkaste skeppet behöver ibland en hamn att lägga till vid.

Fortfarande en Mymla och jag. Det genomsyrar mig.
(Segern över konflikterna tas ut i förskott)

image22

Stulna ord

stjärnljuset lägger ut en gata
åt känslorna att vandra hem

I´ve got to go, so here I go

Litet svartsjuketroll vaknade och tog över i min hormonella kropp. Han är nu landsförvisad. Jag har släppt taget om mig själv och har ont i kroppen, men den fungerar iallafall. Jag vet ju vad jag måste göra. Lämna fru Självömkan där hon hör hemma (Och det är inte hos mig). Hej Kaos, du är en sån där kompis som växer utan tillsyn. Det enda som verkligen frodas när jag vänder ryggen till. Mitt liv är ett långt äventyr, med starka spännande känslor. Typ.


(PMS-monster)
image20

...

Ord som raderar tidigare sagda ord överrumplade mig. Jag har slut på illusioner men det orsakade ändå akut andnöd. Den ofrivilliga smärtan är fastnaglad under en millimeter skinn. Slits mellan olika krafter inombords. Auran spretar åt alla håll.


Tack för den

Jag tar tillbaka. Jag är visst aldrig nöjd. Det är jag lite missnöjd med.

Andakt

För första gången på länge känner jag frid. Ingen längtan eller övermäktig drift att ta mig vidare. Är det så vanliga människor känner? Märkligt banalt och oändligt mäktigt.

image20

Att vinna or not to vinna

Jag har vunnit en tävling! På lördag får jag äta gratis supé och se Liza Minelli skråla ikapp med Carola, i valfritt sällskap. Och igår vann jag en hundring på triss, nu igen. Det sägs ju att man antingen har tur i spel eller kärlek. Jag vinner nästan alltid i det förstnämnda. Vilket lämnar mycket litet utrymme för att få mer än någon gnutta av det andra.

Men jag lämnar iallafall plats för skamliga förslag! Att stå i brygga är klart underskattat!
(Jag kan då konsten att uttrycka mig som en sann romantiker, i ordens rätta betydelse...)

Någon som vill satsa en tia på datumet?

Burn baby burn....

image18

(Källa: http://www.gavle.se/)

Även här börjar lugnet sänka sig

Snälla människa. Stoppa inte upp allehanda föremål i diverse kroppsöppningar. Använd hjälm. Mucka inte gräl med okända människor på krogen. Kör försiktigt. Skaffa brandvarnare. Gå inte framför bilar som inte hinner stanna. Se dig för i trappor.

Så känner man efter ett nattpass på akuten.

image20

Teatime anytime

Det var ingen bra idé att använda samma gryta till broccolin som till tevattnet. Broccoli-te behöver ni inte försöka uppfinna. Tro mig. Det kommer aldrig att funka.


Jag skärper mig sakta men säkert

Jag är mycket bättre på att observera nu och jag kommer verkligen någonstans med djupandning istället för att gå igång på trivialiteter. Jag accepterar att jag har ett missbruksbeteende. Skillnaden är att jag inte är uppstoppad av knark utan av känslor. Självrannsakan är aldrig roligt men nyttigt. Det som uppdagades var än en gång rädsla. Så nu utgår jag från det i stället för att förneka min klängighet, mitt liv som mänsklig sugkopp. Det skulle kunna bli ännu bättre än vad det redan är. Så där lugnt. Jag måste bara våga sväva lite.

Nya perspektiv infinner sig och jag noterar dem med kärlek. Deal with it. Det är så det går. Och nu är det lugnt.

Drömmar

I natt drömde jag att jag tog mig in hos en kompis och började diska och städa hennes lägenhet. När hon sen dök upp skämdes jag sjukt mycket och gav mig av, och passade på att lämna tillbaka lägenhetsnyckeln som jag ju missbrukat så gruvligt.

Det är alltså så hemsk jag EGENTLIGEN är: En inbrottsdiskare.


Söndagsord

I väntan på den rätte har jag gott sällskap av Bodil Malmsten, i skriven form:

"Något så hämmande som att vänta finns inte. Den som väntar skapar inte, den som väntar lever inte."

Och jag vet inte om jag borde tillbringa tiden med att tänka över mina relationsmönster, eller om jag helt enkelt ska acceptera att jag funkar bättre som relationsmaskot till andras förhållanden.


Första advent

Julstjärnor upphängda (check)
Hyacinter inhandlade (check check)

Julmusik spelad (check check check)

Glögg och lussekatter ätna (check check check check)

Uttråkad, mer uttråkad, mest uttråkad

Om solen skulle få för sig att inte gå upp en morgon, skulle vi som bor i det här mörka hörnet av världen inte märka något konstigt på flera timmar. En ganska långsökt fördel med det bedrövliga vintermörkret.

Dottern på kalas hela kvällen, hemma sitter jag med halvfärdigt julpynt. Här är lugnt och fint. Det är bra att ha lite tråkigt ibland, speciellt om man kan ha det med ett glas vin. För övrigt nonchalerar jag mitt behov av fysisk närhet just nu. Andra saker uppmärksammar jag desto mer. Förmodligen klokt, eftersom beröring bara är värt något när den når alla sinnen. Tiden känns avlägsen nu. Men kroppen minns ännu. Hur länge?

image16

Min borg

Drömmer om ett hus. Fast ett sånt hus behöver man nog vara Två om. Kanske inte så onödigt stort, men med plats för drömmar och kärlek. Nivåer, rymd, musik, kuddar, böcker, ljus, en säng, himmel, hav, växter, konst. Men framförallt rofyllt.


Jag längtar till framtiden men kommer inte dit utan att leva i nu. Å jag är sååå filosofisk.

Right...

RSS 2.0