Ett gott nytt år


Jag bubblar över snart, sprängs av känslorna som forsar genom mina vener. Bubblorna i glaset ser ut som silverkulor på väg upp mot himlen, som drömmar som äntligen släpps fria. Inför 2009 önskar jag ännu mer poesi och äventyr i mitt liv! Och mest av allt: omtumlande kärlek som inte är förhandlingsbar.

Ikväll tillåter jag mig

Ikväll förlorar jag mig i ögonblicken av året som gått. Det är bäddat för att mitt romantiska sinne sitter och dagdrömmer om de där vackra groparna hon har, just vid fästena runt sina axlar. Det är bäddat för att jag föreställer mig hennes armars linjer och hur de omsluter mig där i sängen. Kyssarna som kapslar in mig i en trygg linje, hennes komplicerade blickar och mjuka händer. Händer som förbereder en, som håller en, som skulle kunna ta emot en om man föll.

Det nya närmar sig


Den näst sista dagen på året har varit så som jag vill att en fin dag ska vara. Jag har:

Kramats med dottern medan hon läste högt ur en bok för mig.
Tagit en promenad i kallt frasigt solsken.
Druckit stor kopp av gott te.
Myst när jag var själv, på det där speciella viset.
Pratat i telefon med några som står mig nära.

Vad som av naturen är

Jag bygger
strukturer
för det
obeständiga
att bo i.

Jag känner hopp om framtiden

Detta är en injektion av något slag.
Jag vet inte av vad.
Men det är precis så.
Att skjuta upp något i venerna.
Något alldeles rent, klart, sant och vackert.

Ibland är man bara helt nöjd med livet. Ibland känner man att allt är helt okej.

Samtal

- Och du kan ha en blå klänning.
- Jag har ingen blå klänning. Jag tänkte ha den nya röda. Lev med det.
- Ja. Den är ju också kort.

Jag hade kunnat tänka mig svaret "Den är också fin", eller något annat liknande, men den är också kort?! Jag som inte ens använder korta klänningar.

Nothing changes, just rearranges

Tid, tid, tid
Allt flyter.
Ingenting
har egentligen
hänt.
Borde firas
eller sörjas.

Det är söndag morgon

Den stora frågan är; när tänker jag kliva ut ur säkerhetsbubblan och ta tag i det här? For once in a lifetime?

Gävlebocken

Burn baby burn...Tjugosjunde december

Idag tror jag att jag gjort några människor glada iallafall. Kanske har jag gjort människor arga också, men man får inte ha för höga krav på sig själv. Så länge det är ungefär fifty-fifty är det bra nog.

Och jag tror åt henne

I mig bor den största envisheten och jag tror på kvinnan med M i sitt namn.

Just så enkelt.
Precis så svårt.

No man is an island


En dag som är gråblå.
Jag dricker mitt te i tystnad
och tänker på
hur man
tröstar Mymlor
på lämpligast
vis.

Suck

Storstryk hela tiden.


Juldagen

I morse satt jag med en kopp te, en ny bok och frost utanför fönstret. Uppkrupen i soffan. Och jag kunde inte bestämma mig. Om jag ville ha någon där att dela det med, att diskutera med, att skratta med, att drömma med, bygga luftslott med i den tidiga timmen. Eller om jag ville ha det för mig själv. En tid till bara mig med rum för reflektion, för att ta hand om mig själv. För jag tycker om alldeles nära, trygghet. Men inte för nära. Inte hela tiden.

Lite julafton

(Klicka på bilderna för att se dem i full storlek)
Julefrid

Ikväll har jag sett Övertalning på tv. En film för såna som mig. Jag tror att Jane Austens berättelser har gjort mig till en ännu större romantiker än vad jag var menad att bli.


Dan före dan


Någon natt ska jag lägga en madrass framför granen och somna där med ögon matta av jultinder. Jag bjuder er på en julsång, eftersom det låter så vackert när Sissel blandar in norska ord.

OrealismJag är en himmelsk drömflicka
För er som inte visste det.

Varandet

Jag går in i känslor. Även de grå dagarna letar jag efter det där som får min själ att vibrera. Efter det som leder framåt. Uppåt. Lite högre. Lite längre.


Fjärde advent

Jag släpade mig ur sängen efter nattarbetet och har ätit julbord efter konstens alla regler, enligt den julbordsexpert som invigde mig i traditionen. När jag kom hem låg ett paket och väntade på mig utanför dörren! Tack fina Helene, jag ska försöka hålla mig till den ditskrivna uppmaningen att inte öppna före julafton. De här sakerna tillsammans gör mig helt fantastiskt nöjd med livet idag!

Lugn jobbnatt

Jag hittade världens roligaste sida och kan inte sluta leka!


When nothing grows, open your arms

These few things will never happen
But I can´t help wait for them
Maybe it´s just my nature.

För att jag vill vara inne i bubblan

Exakt liksom.


Helt underbart slapp dag

Det knackade på dörren. Där stod Hon. Det kändes som alltid, fast med mer lugn och tillit. Det är svårt att inte vilja lägga sig i ett mjukt bolster och bara glömma vardagen, glömma hur mjuk hon är, vilken fantastisk blick hon har som tränger igenom mig, som is och eld i perfekt koalition.

Väntan, längtan och nu

Tänker få besök. För mysdag med sällskap kräver en riktig raring!

Memory lane


Jag önskar att hon skulle fråga mig vilken bild jag håller mest kär. Jag skulle då svara; när hon vaknar leende med sömnen som ränder över hela ansiktet. Och om någon skulle fråga vilka ord jag minns, så är det alla. Även de första, när hon förklarade hur vackra mina ögon var, när solen lös på dem från sidan.

Dagens makeover

Jag har en ny hårfärg. Från blondie till mahogny. Som möbeln.


Regnet stannar utanför

Mymlan ringde och jag kunde höra när hon log. Alldeles varmt och med skrattrynkorna på dem exakt rätta platserna. Och jag andas tysta ord i hennes nacke, att hon faktiskt inte har någon brådska. För livet kommer ändå bli som hon vill till slut. Hon har nämligen en tendens att lyckas, med allt hon företar sig.

I ett regnigt vinterland

Jag vet att jag kan ringa, men jag har inget att komma med.
Jag vill bara vara efterlängtad och att det ska märkas på något sätt.

Gala!

Det vankas Qx Gaygala i februari och jag som är mina i-landsproblem trogen, har varit bekymrad över att mitt årliga sällskap kommer vara nyförlöst och därmed prioritera sin avkomma framför mig. Nu har jag iallafall bokat galabiljetter och fixat ett värdigt sällskap som också fattar hela grejen med att klä upp sig till tänderna och sippa champagne. Fram för fler såna traditioner! Bilder från tidigare år:

2006


2007


2008


VardagsbetraktelserAtt gäspa
i skuggan av
ett sterinljus
med ett teglas
i handen och två
katter bredvid sig

Att ha skrivit
sina första rader i en
ny anteckningsbok
med smultron på

Allt det, är för mig
märkligt och vackert
nog att hålla mig
i lycka en dag till.

Att leva utan att leva

Mitt känsloliv har blivit helt avtrubbat och ibland blir jag rädd över hur snabbt jag sluter mig. Det finns ett försvar. Saker inträffar, livet händer mig. Men det kommer nästan aldrig åt mitt innersta längre.

Bjud mig lite framtidstro.
Sätt mig i brand.

Igår

Fantastiskt fina ord, och ja, hon kan ha varit full. Men det spelar liksom ingen roll, för hon menade varenda stavelse. Och harmoni infann sig åter i min kropp.

Mys


Storasyrrans näst yngsta, en av tvillingarna, hänger med mig i några timmar. Viola har vattkoppor så vi tröstäter russin, dansar och leker med klossar.

Ljus


Det tar en stund framför datorn innan jag fattar att det där irriterande ljuset i ögonvrån faktiskt är solen som bländar. Det var så länge sen jag såg den, att jag nästan glömt hur det kan vara. Och lite så känns det inom mig också.

Jag är alltid försiktig

Tydligen är jag inte alltid fullt så uppenbar som jag trodde. Kanske för att jag är superförsiktig med talade ord. För i min värld, är ord lag. Det sägs att livet är en lång resa och att man hela tiden lär sig längs vägen. Det känns. Som att vi plockat upp en och annan lärdom från svunna tider. Och det vackra finns kvar. Alltid.

Det stora i det lilla


Jag har fått en julkalender av min dotter. En ny överraskning att öppna varje dag fram till jul, omsorgsfullt inslagen. Idag var det kärlek, skrivet med min favoritfärg lila.

Every day is new

Igår var iallafall en riktigt trevlig kväll, då jag var bjuden på glöggfest av modell större och närmare 40 personer åt och drack och glittrade ikapp med julpyntet. Värdinnorna hade till och med överraskat med ett alldeles riktigt luciatåg! När det sjöngs i stämmor, kände jag julstämning för första gången i år.


Ingenting is going my way, today

När jag tänkt att jag ska göra vissa saker, när jag har strukturerat upp en plan och något helt spontant förstör min omsorgsfullt utarbetade struktur, blir jag sur. Har nog att göra med att jag kan vara en ganska slarvig person som behöver fasta ramar att röra mig inom.

Pissigt

Jag blir stående med somliga kostnader för ett badrum som påstods vara nybyggt för tre år sen, tillsammans med en höjd hyra från och med januari samt en förening som helt saknar empati, eftersom jag är den enda som bor ensam med en enda inkomst. Det är sådana saker som får mig att vilja flytta, en söndag som denna.

Helg!

Jag är inte fullt så förkyld längre och har roliga planer för både lördag och söndag. Jag blir liksom varm i magen av det. Är det lyckokänsla eller bara gas?

Det var en gång…

Känner mig ledsen eftersom jag vill att Hon ska nå alla sina drömmar och bli lycklig hela vägen in. Samtidigt brottas jag med andra, mindre ädla känslor. För jag ska inte vilja något längre, medan kroppen minns hjärtklappningen. Tappat orden. För hur sjutton formulerar i bokstäver det man inte får tänka, känna. Det där stora som är så överväldigande att det hisnar när man ändå snuddar vid det?

Så du förstår, jag är så mycket mindre än du tror.

The hours


Idag är jag genomförkyld, trött och folkskygg. Men jag har alltid gillat att umgås med mig själv. Jag behöver mycket tid för att hinna med mig. Hinna tänka mina tankar till slut. Tänka klart mina tankar.

Just nu

Jaså, det finns ett liv att skriva om också? Nope. Tankar finns det. Men inte att skriva om.

Sju på morgonen

Idag hoppas jag, åt henne.


Jag har skaffat mig en hobby


Ikväll anmälde jag och Helene oss till en kurs i Kundaliniyoga. Med start i januari ska det alltså röras på fläsket och skapas ett fridfullt sinne!

Guld

Nä. Nu tar jag mig till norra sidan av staden för sköna skratt, djupa tankegångar och oemotståndligt sällskap.

Inte mig riktigt lik


En morgon med te i koppen
Och Didos senaste cd i stereon
Får mitt hjärta att nästan brista.

Det är lite så det är just nu.

Pappaveckor

Längtar efter den här personen. Skulle behöva lite av hennes glitter, skimmer och entusiasm. Jag känner mig ensam, längtig och undrar vad sjutton jag ska ha all barnfri tid till, när jag ändå inte gör något med den.


Bara en månad kvar

Idag har jag ätit lunch hos Puck. Hon är långt ifrån sitt vanliga överenergiska jag, men vackrare än någonsin. Nu vet vi vad det blir. Och jag kan bara konstatera att jag har haft rätt hela tiden.


Dagens aktivitet


Perspektiv

Jag är i alla fall glad åt att de nya påslakanen matchar gardinerna. Det är sådant som jag blir glad åt vid 30 års ålder.

Mina blå nyanser

Jag undrar vad det ska bli av mig en dag. För om inte detta varit tillräckligt med sanning, då är hela mitt känsloliv bara ett minne.

På ett sätt är det väl det här jag är;
Utkastad i en helt annan verklighet.
Men fortfarande älskad och omhändertagen.

.

Ibland får man koncentrera sig på att inte må illa.

Kvällens dokumentär


Jag har aldrig fäst något större intresse vid Britney Spears, men såg ändå den omtalade dokumentär som visades på TV4 ikväll. Jag väntade mig inte att bli berörd. Hon sa en del saker, som innehöll betydligt mer djup än media velat visa att hon innehar. Det fick mig att tänka på det gamla talesättet, att det som inte dödar, det härdar. Fast det verkar som om det är tvärtom. Det enda som dödar är att man försöker härda sig själv. Att man gör sig själv hård, till en maskin utan känslor.

Allt eller inget

I min värld är det ideala att fysisk beröring kommer i samband med mental, som en naturlig följd av en kemisk balans. En blick som uppskattas av en annan och en längtan att vilja beröra, bara för att personen är den hon eller han är. Och jag försöker inte låta det minsta svår när jag skriver det här, det är självklart för mig. I min värld finns det starka känslor och ett lynnigt humör, men det finns ingenting dolt. Jag har inte mycket att vare sig dölja eller visa upp. Faktiskt bara alldeles lagom med saker.

Fin låt


Dygnsomställningar

Jag är trött. Igår, idag, förmodligen också imorgon.

Det är dags

Det är som om logiken når in nu. När perspektiven till slut vunnit i mig, ska det här bli vackert på ett helt annat sätt. Och det tänker jag tycka om. Jag vill att hon ska få det här kommande nu. Jag vill att hon ska förstå att jag menar det. På riktigt.

En självklar uppfyllan

En av dotterns julklappsönskningar:

En bit regnskog

Allmän information

Den senaste tiden har jag:

Umgåtts med homofiler
Umgåtts med heterofiler
Idkat grannsamvaro
Vigt min kropp åt forskningen
Konfronterats med mina dåliga sidor

Inte nödvändigtvis i nämnd ordning.

Som vanligt


Det är skönt att teet smakar som det alltid gjort
När hjärnan och hjärtat inte kommer överens.

Sleep deprived

Kunde inte somna om, så jag skurade badrum kl två på natten. Jag är väldigt nöjeslysten.

How do I know


Jag och dottern har sett filmen Förtrollad ikväll. Jag, som tror på kärlek som i sagan, älskade den med varje bit av min pms:iga kropp. Hon har det inte lätt Giselle, när hon ramlar ner i cyniska verkliga världen. Jag skrattade gott åt en av sångerna som mitt romantiska sinne tog till sig:

He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do

Does he make a private picnic by the fires glow?
That´s how you know
Well does he leave a little note to tell you, you are on his mind?

Well does he dedicate a song with words in
Just for you? Ohhh!
That's how you know that he loves you
That´s how you know

In the shadows

Vi har en hemlighet, Hon och jag. Som andra bara kan leta efter bland kodord.

Blötväder

Regn är fint.
Om man är inomhus.

One of those days

Och eftersom jag är hudlös är jag också lipig. Hudlös betyder egentligen lipig. Jag lipar åt att jag är hemma hos mina föräldrar men att de inte är här (eller kanske snarare för att jag är trettio år gammal och måste klara mig själv). Jag lipar åt att telefonen är så tyst (men tro mig, jag skulle lipa om den lät också för jag vill egentligen vara ifred). Jag lipar åt att jag och fina vänner aldrig hinner prata om viktiga saker längre och sen lipar jag igen över att jag vill ha sällskap. 

Så, hur har din dag varit?

Today is all about doin' the chick thing

Mellan tvättmaskinsbyten ligger jag med hormonkroppen i soffan. Äter nykokt knäck, tittar på repriser på tv och gråter en skvätt när ingen ser.

Att leva i nutiden

Jag tänker på alla som inte längre är i livet:
Snobben (en tjock gammal kanin)
Min farmor, mormor och morfar
Alla gummor på ålderdomshemmet som jag tyckte så mycket om.

De ligger med näsorna i jorden och tänker "Vafan, att jag inte levde när jag hade chansen".
Over and out.
RSS 2.0