Mycket nu

Tog mig en tur på cykeln och sorterade tankar. Imorgon väntar nästa dejt.
Om jag inte cyklat omkull innan dess...

Bra låt!

Mymlan är den finaste och besvärligaste. För hon driver mig till vansinne. Definitivt till vansinne, hela vägen dit och tillbaka igen. Hoppas jag.


Lena, jag och Emma kvällsgrillar vid HellasgårdenFredag!

Idag är en underbar sommardag och planen var att ta en skogspromenad, vräka mig i solen och eventuellt om ork fanns, skruva ihop en möbel från ikea. 

Vad jag hunnit med hittills: att somna om tills byggarbetarna väckte mig halv tolv...

Ikväll tar jag iallafall ett hårt grepp om dottern, bästa vännen, en engångsgrill med tillhörande mat samt en flaska vin. Sen bär det av till någon grillvänlig sjö för högkvalitativt mys!

Värme

Dagar glider förbi. Kanske år. Men jag vet att jag vill vara här nu. Precis här. I det som skälver sig igenom tomhet och längtan. Stillhet, ivrighet och något som glöder sig bortom. Tränger igenom allt och gör sig onåbart för rastlösheterna.

Med benen dinglandes på en brygga i Årstaviken

Vi har samma värderingar. Så säger hon saker som primär. Diverserad. Ombytlig.

Jag är en ordhora.

Jag är så van vid att leva på hopp och drömmar om en helhet så nära och så utom räckhåll. Ett kliv i annan riktning gör mig paralyserad av skräck. Men nu gör jag ett försök iallafall. Det här ska föreställa de bästa åren av mitt liv och jag vill också ha kära, skrattande ögon att bjuda på frukost.

Lite spänning, på min ära

Javisst, hörde jag mig själv säga och så har man visst en onsdagslunchdejt. Dagtid är safe, som Helene skulle sagt.


Trötter

Gjorde en god gärning. Det uppskattades. Jag är tydligen inte helt förhärdad.

Rädslan över att Mymlan ska börja rinna som sand mellan mina fingrar, den rädslan förtär mig från en plats djupt inom. För jag vet att även jag skulle rinna bort med den sanden, föras iväg med andra vindar och bli till miljarder partiklar som aldrig mer kan hitta något hem.


Just så

Och så vill jag säga att jag älskar alla idag. Nästan. Alla, utom den stora massan av svenskar som inte kan använda sig av vanligt folkhyfs. Herregud.

och syrenerna blommar

Godmorgon. Suriga pms-tanten har blivit snällare, solen skiner, folk är vackra, jag är glad.

Eloge till mig

Fick en kvinna på fall i natt! Nåja, det var helt ofrivilligt, under utövandet av mitt jobb. Dock blev det lite kaos en stund.


Man ska sprida humor

Vill bara tipsa om en blogg som alltid får mig att skratta:

Folk är idioter


Ordinary miracles

Idag kände jag att livet kanske kan vara vardagligt. På ett bra sätt. Att det kan vara okej och inte kvävande med panikfylld längtan efter något annat. Att det är okej att jag är där jag är. Do your practice and all will come. Det är mitt mantra just nu.

Bah!! Fortfarande PMS

Några människor vill jag bara plocka bort. De kan få flytta till Nordpolen.
Andra vill jag bara ha mer av. De kan få komma och kramas med mig.


Varannan vecka-boende

Jag har lärt mig mycket de senaste veckorna. Om hur saker som jag aldrig trodde skulle kunna bli problem, nu är ett problem.


Skydd

Det jag formulerar i huvudet låter sig inte plitas ned med tangenterna inatt.

Heteronormativitet

Dagens mest fåniga mailkonversationen mellan min arbetsgivare i Norge och mig:

Jag: Hej, kan ni skicka mailet igen, det var tomt på text.
Svar: Då får du allt be din man justera inställningarna för din e-post.

1. Hur kan man förutsätta att jag har en man eller ens ett förhållande?

2. Varför skulle jag inte klara det själv?

Man upphör aldrig att förundras över folks dumhet. Ungefär som Helene skrev här.

God natt

Jag vet och jag vet inte och jag vill veta det jag känner att jag vet. Och jag ler fast du inte ser, men alltid känner. Ler och hejdar alla de där orden som inte går att sätta fast vid det som är.


Bah! Nyopererad med PMS dessutom

Så var man uppsprättad och ihoptråcklad och kommer att prydas av tre fula ärr på vänster bröst. Ser ut som att jag gjort en mindre plastikoperation, fast utan resultatet. Det går onekligen utför med kroppen efter 30. Har man inte blivit gift innan så lär det inte bli lättare nu.

Kram från bitterfittan som hyllar smärtstillande som uppfinning idag.

Sömnbrist

Nu ska jag sova tre ynka timmar, innan jag ska operera bort två födelsemärken som sett lite för mycket av solens ljus. Kommer tillbaka senare idag, omplåstrad men förhoppningsvis frisk som en nötkärna!

Genomvarm

Ordlöst smeker jag stjärnbilder i din kropp och fångar hela vintergatan i mina händer.

Så snabbt fylls jag till bristningsgränsen av närhet som gör mig stark och svag, som tänder eld och ömhet. Hon gör mig ständigt till en Bambi på hal is. Kanske att jag lär mig stå stadigt.


Med ett utseende som en nittonåring...

Enkel 30-årig födelsedagslycka: Att få visa leg på systemet.

Gladkänslor i magen

Idag tänker jag på människor och idag tänker jag på ord. På det som formuleras och tränger ända in. Att veta hur man fångar orden i luften och låter dem trilla ner i välordnade meningar. Nöjd att de finns där som ett värmande täcke runt mig när jag snart somnar.

Bara minuter kvar nu.....

Tycker om och älskar utan att bry mig om vad målet är, eller vad andra tycker om saken. Utan att begränsa, definiera eller sortera in kärleken i små fack. Den får gå dit den vill. På det sätt som bjuds. Ibland blir det skitbra och jag lyckas med saker som borde ha varit omöjliga. Både att ta sig ur och att genomföra. Men ibland blir det bara pannkaka också. Jag gillar det oväntade, kontraster. Någon som punkterar och är verklig. Utan rädsla. Den största formen av kärlek, är tillit.


Boom-chacka-lack!!

Några fjuttiga timmar kvar som tjugonioåring. Men vad gör väl det när jag känner mig yngre idag än vad jag gjorde igår. Smartare och smartare för varje dag som går. Snyggare och snyggare för varje gång jag ser mig i spegeln. Eller nåt...

image100

Jag lever i detaljerna

Jag är en kvinna med ett enormt ordförråd och otillfredsställande talförmåga.
Det är så mycket jag aldrig har artikulerat eller definierat.
Men vissa saker behöver inte alltid förklaras.
Jag gillar det flytande, gränslösa, lekfulla.

Sommarjobb

Några veckor i sommar ska det arbetas i Norge. En av de två städer jag ska spendera tid i ligger i midnattssolens rike. Vad de "glömde" berätta var att denna varningsskylt går att återfinna på gatorna:

image99

(Jo, det är en isbjörn)

Fristående fortsättning på föregående inlägg

Nu är det tomt på patienter så jag tänker fika mig igenom natten.
För att förtydliga, så är det inte jag på bilden. Än.

image98

När alla andra sover

Jag ska vara vaken hela natten.
Jobba och dricka te.

Lägga pussel.

Jag vill vara mysteriskt spännande och intetsägande.
Men ger alltid för mycket.
Fan.

Filifjonkan som trodde på katastrofer

Det är inte helt enkelt att bortse från en oro man haft en stund varje dag, under en längre tid. Men insikten gör människan starkare! Det finns inte det gamla och det nya livet. Inte på det sättet att de är separata händelser. Allt vi är med om i vårt liv påverkas av det som varit.

Idag tänkte jag att det är nu du stänger av mig och går din väg. Förberedde mig. När jag vågade möta din blick var du fortfarande kvar. Du säger att du älskar mig och jag försöker att tro. Tro mig när jag säger att jag försöker att tro.

image97

Norrtälje tur och retur

Jag är barnledig och hade lite långtråkigt imorse, så Hjalles mammor sa åt mig att komma dit och ha långtråkigt tillsammans. Givetvis, sa jag och hoppade in i bilen. God mat, bebismys, glass och konversation och så blev jag visst kvar ända till kvällen. Jag tycker så mycket om människor som inte gör det svårare än så, när det faktiskt inte är det. Att umgänge inte är något projekt i motvind.

image96

Stadig

Äntligen dansar min själ. Fötterna glider över parketten och jag är lycklig. Så jag håller om mig lite och säger att: se, jag sa ju att allt skulle bli bra. Och så har det blivit, för jag är inte rädd just nu. Jag hittar saker som jag tappat bort - framför allt balansen. Varje ord, varje erfarenhet, varje tveksamhet och passion, vågar jag andas och känna.

Fest i bilder

Elva guldbrudar på champagnemingel hemma hos mig
image85
image97

Här är alla uppradade inför race i gocart
image86

Jag och Lena i en jämn sumobrottning, innan jag smällde huvudet i golvet
image87

Lillasyster och Helene blir serverade chokladfondue!
image88

Tre av elva tuffa brudar. Laserdome...mot ett barnkalas...och ungarna vann...
image89

Middag på Koh Phangan

image91

Discobowling
image92

Och sen avslutades kvällen i en Hummerlimousine...
image93

...där vi la oss i en hög på golvet och beundrade stjärnhimlen och speglarna i taket!
image96

Bästa dygnet!

Igår. Wow! Det blev exakt så som jag hoppats och mer därtill. Mina fina, fina guldvänner fick sig en överraskning de lär minnas ett tag när jag firade min 30-årsdag i förtid. Återkommer med bildbevis när jag sorterat intrycken.

Imorgon kommer mitt hjärtas kvinnor

Nu vill jag bara dansa, så det snurrar i kroppen, tills ingenting spelar roll längre. Kommer nog inte att skriva här imorgon. Får ju fint besök liksom.

Snart 30

För första gången någonsin har jag lyckats med bedriften att para ihop samtliga strumpor efter tvätten. Inte en endaste saknad. Jag antar att det betyder att jag blivit vuxen nu. Visst måste det väl betyda att jag blivit vuxen nu?

Sista kvällsordet

Jag tänker på ord ikväll. Och mest tänker jag att de är ett verktyg för att precisera, kanalisera, verbalisera det som måste få en form. Och det handlar inte om orden, det handlar inte om formuleringar. Det handlar om måsten.

You may remove the floor beneath my feet, but you will never steal the rhythm that's inside of me
, nynnar jag tyst i mörkret när jag inte kan sova.

Inifrån och ut

Hon håller mina ord i sina handflator, utan att vare sig krossa dem eller kasta dem efter mig. Hon, som jag ser så tydligt fast vi inte setts på månader. Animan, liksom. En känsla av hur hon ser ut när hon åker, går, sitter, står. Vill cykla tvärs över skogskyrkogården och möta henne halvvägs, med ljumma vindar på varm hud.

Äkta

Det finns en vintergata där allt är ett. Två världar möts där ute, tätt intill varandra. I sprickan Mittemellan möts vi kringdrivandes. Det är hit vi driver med stormarna. Rakt in i sprickan där tiden står stilla och där vi slutar att andas. För att våra andedräkter behövs lika lite som några andra dräkter.

Mammavecka- ett nytt begrepp för mig

Så här ser hon ut på mornarna. Blicken, hårrufset, tröttheten. Jag kröp ihop intill henne igår och sov gott hela natten. Hon är så förtjusande lättkramad på morgonen, när hon fortfarande halvsover. Det är varmt under täcket när man kryper in där, hennes ögon faller igen hela tiden fast hon försöker hålla sig lite vaken för min skull. Hon är så oemotståndligt liten och trött att man bara vill krama henne hårt.

image84

För varje dag är ny

Så viktig hon är för mig. Det skrämmer mig nästan och det skulle skrämma henne med om hon förstod. Fast det är ju faktiskt det hon gör. Förstår. Utmätt är vår tid på jorden. Kanske är det därför som vi vågar vara sanna.

Det MÅSTE vara klart till helgen!

Igår ville jag krama hela världen.
Idag vill jag strypa en hantverkare.

De orsakar ett galet ansikte och akuta bekymmersrynkor i min panna, titta själva:

image83

Kvällsro

Sitter i kvällens skymning på min uteplats och blidkar ut i mörkret.
Krassen vill inte växa i år, men rabarbern är redan fin.

Undrar vad vi formar oss till nu?

Vi finns igen, hon och jag. På ett nytt sätt. Och kärleken finns. Fast ord för att placera den, finns inte. Och jag bryr mig inte längre om att hitta några som passar.

Relationen som lever sitt eget liv

Minns med het ömhet
Ögon långt borta
Också de förlorade
I ensamhetens hav
Då kan jag inte klaga
Då måste jag tacka
Med dem har jag delat
Vad jag vet, vad jag minns
Och genom mörkret anar jag
Hem och gemenskap
Älskade syskonögon
Ni fanns
Ni finns


[Karin Boye]


Om. Är ett ord som tar plats just nu.

Livet. Är. Inget. För. Veklingar.


Ännu en möjlighet stannar vid vänskap

På allmän begäran, en uppdatering om min dejt i Göteborg. Det spelar ingen roll hur snygg och trevlig en kvinna kan vara tydligen. Har jag inte hela hjärtat som insats, så är det inget för mig. Och mitt hjärta befann sig på annat håll. Jag vet hur det ska kännas. Jag vet hur det är. Jag vet att hon inte är det. Jaja, vad är en bal på slottet och jag slipper undan ett långdistansförhållande. Man kan se allt från den ljusa sidan.
image81

Borta bra men hemma bäst

Jag har skrivit ner mina tankar, men annorstädes.

Jag skriver bara saker jag menar och idag var det för Hennes ögon. Jag hämtar det ur djupet av mitt hjärta. Jag hämtar det ur mina egna känslor.

Ikväll är jag inkvarterad i längtan

När jag åker iväg. Är Hon här. Tänk vad glad man kan bli för några rader. Längtan blir så stark, så stark. Det värker i kroppen, i själen, överallt. Dröm, fantasi eller verklighet? Jag förnimmer henne. Jag hör vibrationerna genom gräset till väggen till golvet. Blundar och lyssnar med kroppen. Det är koder och jag vet vad de betyder.

RSS 2.0