På en av broarna

Herregud. Det har gått 8 månader nu sedan jag fann henne. Jag kan inte fatta det. Imorgon finner vi förhoppningsvis varandra igen, efter att ha levt på skilda planeter ett par veckor. Men snart under samma tak.


Städdag

DUNK, DUNK, DUNK, säger hjärtat. Herregud, jag kreverar snart av att ha alldeles för mycket tid till att analysera. Men det är inte olidligt, inte så pass att jag vill jobba istället för att ha semester. Jag jagar upp mig för ingenting. Jag gör lätt det. Så mycket fula tankar som flyger genom skallen på mig ibland. Ja, hoppsan hejsan. Men klippte och krattade en hel gräsmatta idag utan att tänka särskilt mycket under tiden. En hel stor gräsmatta. Inte illa faktiskt. Inte illa alls.


Hem.

Vi pratar om att det är nya tider, där vi ska släppa våra respektive invanda tryggheter och börja bygga vårt gemensamma hem. Jag är jättepraktisk kring inredning och gillar starka färger och barntåliga ytor. Hon är minimalist och vill att möblerna ska komma med en själ eller historia. 


Herregud, det kommer inte att bli enkelt med två bestämda viljor som vill ha det på sitt sätt och är vana vid att få bestämma själva. Hittills är nog det enda vi har kunnat enas om i inredningsväg, den här pallen som vi har spontanköpt. Men å andra sidan är pallen en sak vi båda helhjärtat älskar. Så det blir bra, det här. Vi planerar framtiden i en hundrafyrtiosäng utan att det känns trångt. Jag ser på henne. Ser henne.


(null)







På väg mot det inre

Söndagskväll, lång bilresa och känns som att någon har kört mitt huvud i en torktumlare. Tunn hud. Jag låter henne vara min klippa och det väcker gammal rädsla. Att kärlek är stark och besvarad gör tanken på att mista den än mer outhärdlig. 

Jag sover lite oroligt, tankarna har inte lugnat sig helt. Jag tänker att det är det här jag har väntat på alltid, jag visste bara inte om det förrän jag såg henne första gången. Tar emot alla kramar som bjuds och kryper in mot hennes hals, lägger huvudet mot axeln och blundar. Allt som jag skräms av minskar i storlek och upphör helt, bara jag kommer tillräckligt nära. Det är således det fysiska avståndet som är problemet, men det är inte länge till. 

Snart närmar sig semestern och jag har packat varma kläder, så jag är redo. Nästa vecka åker vi tillbaka till Norrland. Känner hennes hand mot ryggen. Andas.

Andas.










Hejhej

Sambo minsann. Det trodde man ju aldrig att man skulle ge sig in på, har hånflinat åt andra som vågat och tänkt håhåjaja, hur ska du lösa det där när det tar slut. Men sen den där första tiden, när jag följde med henne hem och fastnade någonstans i en kyss. Sedan dess åkte jag liksom aldrig hem igen utan att ta med mig henne, fysiskt eller inombords, Rättare sagt, det kändes som att jag var hemma var vi än var, så länge det var tillsammans. Klyschigt, jag vet. Men klyschor är ju just klyschor för att de även är sanningar. Det sker mycket parallellt som jag sa att jag aldrig skulle göra igen, men som jag har omvärderat. Om det talar jag tyst tills vidare. Vill inte jinxa något.

Jag tänker att vi på ett sätt är orättvisa mot andra relationer när det är så det var och är för oss. Så fullständigt givet, det var bara att säga ja och hoppa på tåget. Det känns mindre orättvist när jag tänker på alla konstiga relationer jag har haft tidigare,  folk jag har försökt vrida och snida till för att fungera ihop med.  Jag bara känner på det, hela tiden, den där närvaron av henne i huden och inuti. Vi ska bo ihop nu. Synka liv. Jag  är lycklig.

(null)










RSS 2.0